Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cursuri de electronica, robotica si IT pentru copii si adolescenti

0

Sa vorbim despre viitorul copiilor nostri!

CURSURI DE ELECTRONICA, ROBOTICA SI IT PENTRU COPII SI ADOLESCENTI

*Program educational de tip STEM care are la baza deprinderea de notiuni practice de Programare, Robotica, Electronica si Mecanica.

Stiai ca viitorul apartine celor care vor dobandi competente digitale si vor folosi tehnologiile inteligente?

In viitor, 90% dintre toate locurile de munca, din orice domeniu, vor solicita competente IT.

1

2

5

educatie

info notes

La curs pot participa copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 16 ani. Metoda de predare va fi adaptata la nivelul si abilitatile fiecarui copil. Aceasta activitate constituie o oportunitate de dezvoltare a competentelor si abilitatilor tehnice ale fiecarui copil!

Cursul se desfasoara pe tot parcursul anului si are loc la pe Strada Ciobanasului nr. 4, Sector 2, Bucuresti, iar durata unui workshop este de aproximativ 1,5 – 2 ore.
Prima sedinta demonstrativs este GRATUITA.

Cu acordul partintilor, cei mai talentati dintre ei vor fi integrati in participarea la concursuri la nivel national si international, ori emisiuni TV.

Sub permanenta supraveghere a unui formator, cursantii vor invata notiuni elementare de Programare, Electronica practica, Mecanica si Robotica dar totodata vor invata cum sa Controleze robotii realizati de ei prin intermediul Internetului de pe laptop, tableta sau telefon.

Acest program educational este structurat pe doua nivele de studiu.

Primul nivel este pentru incepatori, ceea ce inseamna ca nu este absolut nicio problema daca cel mic nu stie programare, electronica practica, mecanica si/sau robotica.

Cel de-al doilea nivel adreseaza celor care au un nivel avansat de cunostinte si au absolvit cu succes primul modul. Cu ajutorul echipei nostre, copiii isi vor conecta si controla robotii prin intermediul Internetului, de pe laptop, telefon sau tableta. Internetul Lucrurilor (sau in engleza Internet of Things) este un concept care pune in evidenta faptul ca orice dispozitiv electronic se poate conecta la Internet pentru a colecta, genera sau face schimb de informatii, avand astfel o aplicabilitate extinsa [n. (masini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile etc.]. Practic, Internetul va deveni creierul tuturor obiectelor care ne inconjoara, si ne despart de acest viitor doar 20 de ani, o arata rapoartele Comisiei Europene si studiile recente realizate de specialisti IT.

Acest program este dezvoltat pe baza conceptului educational de tip STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics), avand o aboradare interdisciplinara si aplicata. Scopul principal al acestui program esta acela de a invata tinerii cum sa puna in aplicare, in viata de zi cu zi, cunostintele tehnice dobandite. Astfel STEM integreaza cele patru discipline intr-o paradigma de invatare si care corespunde cerintelor prezente sau viitoare ale lumii reale.

CE NE DIFERENTIAZA DE CELELALTE CURSURI ASEMANATOARE EXISTENTE PE PIATA:

• Suntem printre initiatorii acestui tip de curs in Romania, incepand activitatea din 2011;
• Avem o experienta vasta in domeniul Roboticii (vezi portofoliu proiecte);
• Anual instruim peste 200 de copii care ajung la competitii mondiale;
• Facem publice toate informatiile cu privire la programa, formator, costuri etc.;
• Nu lucram cu kit-uri de Lego Mindstorms;
• Construim robotii de la 0 alaturi de cei mici, tinand cont de preferintele acestora si punand accent pe modalitatea de functionare a robotului;
• Predam aceasta materie la scoli de renume (ex. IRSCA GIFTED EDUCATION ROMANIA);
• Formatorii nostri sunt foarte pregatiti, iar echipa noastra lucreaza cu roboti industriali reali;
• Avem parteneriate cu organizatii de renume in domeniu, precum Code School;
Calendarul de curs este flexibil si avem in vedere disponibilitatea dvs. si programul incarcat al celor mici.

DESPRE NOI:

Asociatia Centrul de Creatie Tehnica pentru Tineret (inventeaza.ro) este o organizatie non-guvernamentala, fondata in 2011, care sprijina initiativele inovatoare in domeniul tehnologic cu accent pe Internet of Things, Robotica, Programare si Automatizari, fiind de altfel si primul hackerspace din Romania si initiatorul Cursurilor de robotica si electronica pentru copii.

De-a lungul timpului, organizatia noastra a castigat mai multe premii la competitii de profil, dintre care: premiul 1 Yahoo Open Hack 2011, premiul 1 Webstock 2011, mentiune Inventika 2011, premiul al II-lea la HackTM 2014 etc.

De asemenea, ne mandrim cu organizarea a peste 100 workshopuri si indrumarea a peste 1000 de elevi si studenti si organizarea bienala a Campionatului de Fotbal Robotic (www.fotbalrobotic.ro).
Mai multe informati despre proiectele noastre hardware si software, dar si despre activitatea noastra sunt disponibile pe website-ul nostru sau pe pagina de Facebook.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.