Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs practic de interviu si reportaj

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi 17 aprilie, ora 19.00, la Cursul practic de Interviu si Reportaj, sustinut de jurnalistul Eugen Istodor. Atelierul este adresat celor interesati de creative writing, blogging si jurnalism prin intermediul interviului si reportajului.

Curs practic de interviu si reportajInvatam la acest curs care sunt regulile construirii unui interviu sau reportaj de succes. Cum identifici cea mai buna sursa? Ce intrebari pui, cum si in ce moment al conversatiei? Cum faci sa te feresti de raspunsurile evazive, ce concluzii tragi si cum urmaresti continuarea povestii.

In plus, veti beneficia de experienta si de sfaturile unuia dintre cei mai buni jurnalisti de investigatie din Romania, ziaristul si scriitorul Eugen Istodor.

Temele celor cinci intalniri ale cursului de interviu si reportaj sunt:

1. Cat de inocenta este comunicarea noastra sociala? Subiectivism si siguranta in lumea reala si virtuala. Raportul public/privat. Tu si “Expunerea” ta.

2. Regulile construirii unei conversatii, unui interviu sau reportaj de succes. Cum identifici contextul, cea mai buna sursa de informare, ce intrebari pui, cum si in ce moment al conversatiei. Regulile social media, regulile metodelor investigative mai vechi si mai noi.

3. Eu si Celalalt. Ce intrebari se pun? Cand sunt intrebarile esentiale, anticipative, banale, stralucitoare? Raspunsurile sincere, duplicitare, participative.

4. Explorarea realitatii. Psihologia tacerii si placerea contemplatiei. Cand reporterul doar inregistreaza. Cum se traduce, se scrie, se tine minte un spatiu. Creative writing – Lectia Pietei Matache Macelaru.

5. Un domeniu in care concluziile se trag din mers. A invata din greseli. Cum schimbi lumea punand intrebari. Rolul tau de actor social abia incepe. Cum te tine minte celalalt, povestind memorabil?

 

Lector: Eugen Istodor

Data incepere: 17 Aprilie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5; Frecventa: saptamanal, joi

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1

Inscrieri la contact@victoriei.ro

Detalii la www.victorie.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.