Curs gratuit de infirmiera organizat de Crucea Rosie Romana

22

Anunţ privind beneficiile programului de formare profesională  “Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)

În perioada 6 aprilie – 21 octombrie 2015, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România derulează în  județul Mureș, cursul gratuit de formare profesională  “Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)”.

Cursul de formare este organizat în cadrul proiectului “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”, proiect ce este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat, în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015, de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC.

Curs practic infirmiere

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunatatirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din Romania: Nord –Est (Bacău), Sud-Est (Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea); Sud-Muntenia (Prahova); Sud – Vest Oltenia (Olt); Vest (Arad, Hunedoara, Timis); Nord-Vest (Cluj, Maramureș, Satu-Mare); Centru (Alba, Brasov, Mures); Bucuresti-Ilfov (Bucuresti – Sectorul 5, Ilfov). Grupul țintă al proiectului va fi format din angajati necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

 • nivel 1 de calificare – Îngrijitor copii, Babysitter, Îngrijitor bătrâni la domiciliu, Brancardier.
 • nivel 2 de calificare – Infirmieră, Îngrijitoare bolnavi la domiciliu, Mediator sanitar, Operator introducere, validare și prelucrare date.

Prin participarea cursanţilor înscrişi la programul “ Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale,  creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare  adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.

 

Cursul gratuit de formare profesională  “Infirmiera (cod NC . 5132.2.1)” este autorizat CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor) și la finalul cursului, absolventul primește o diplomă acreditată și recunoscută la nivel național și international, precum și o subvenție de 960 RON.

 

Societatea Naționala de Cruce Roșie din România, de la începutul proiectului a derulat prin filialele de Cruce Roșie din 18 județe:

– 17 cursuri de formare Îngrijitoare bătrâni la domiciliu

– 17 cursuri de formare Infirmieră

– 15 cursuri de formare Îngrijitoare copii

– 14 cursuri de formare Baby-Sitter

–  6 cursuri de formare Brancardier

– 15 cursuri de formare Ingrijitoare bolnavi la domiciliu, aflat în derulare

– 3 cursuri de formare Mediator sanitar, aflat in derulare

– 1 curs de formare Operator introducere, validare și prelucrare date, aflat in derulare

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

22 de comentarii

 1. avatar

  Buna ziua ,ma intereseaza un curs gratuit de infirmiera,cu cine pot sa iau legatura?Multumesc .

 2. avatar
  Ioana elena dinarca on

  As dori sa stiu cind se mai fac cursuri le de infirmiera si ingrijire copii si batrini in pliesti??

 3. avatar
  Androne Maria Laura on

  Bună ziua, sunt interesata de o pregătire profesionala ca infirmiera, mentionez ca nu am lucrat si nu lucrez in sistemul sanitar. Am lucrat în sistem militar, în prezent am o pensie sociala. As dori sa stiu cand se mai incepe un nou curs si in ce interval orar din zi are loc? Mulțumesc anticipat.!

 4. avatar
  Tiuca ana maria on

  Aș dori să fac și eu cursuri de infirmieră,nu am lucrat nociodata în acest domeniu

 5. avatar
  Georgeta Selavirtea on

  Buna ziua, eu in prezent lucrez in sistemul bancar, dar as dori sa lucrez ca infirmiera intr-un spital din Bucuresti, scopul meu final e sa lucrez in strainatate intr-un spital, azil, etc undeva in Anglia, este tinta mea.
  De aceea as dori sa stiu cand se vor mai organiza cursuri gratuite pt infirmiere.
  Eu am studii superioare in contabilitate, deci nici o legatura cu ceea ce vreau sa fac, dar…… stiti cum e in viata, la un moment dat vrei sa faci ceva total opus a ceea ce ai facut pana acum.
  Deci astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
  Cu respect,

  Geta Selavirtea

 6. avatar
  Echipa RomaniaPozitiva on

  Contactati Crucea Rosie – ei sunt organizatorii unor astfel de cursuri. Platforma noastra, RomaniaPozitiva.ro doar a ajutat la promovare prin publicarea acestui articol din 2014 🙂

 7. avatar

  Buna ziua.imi doresc sa urmez un curs de infirmiera si as dorii sa stiu daca in cursul anului 2016 se vor mai organiza astfel de cursuri si pt. Orasul Comanesti jud. Bacau.Va multumesc.

 8. avatar
  as dori sa ma bag sa ma bag si eu in echipa dvs am lucrat in it de 7anica bona on

  sunt din iasi p

 9. avatar

  As dori dori sa urmez si eu un curs de infirmiera,si as vrea sa stiu daca aceste cursuri se tin si la Iasi si cand incep urmatoarele cursuri.

 10. avatar

  As dori sa fac eu curs de infirmiera ,sunt din Dragasani Rm.Valcea..unde as putea urma cursurile ..si cat costa

 11. avatar
  Muntean Gheorghita on

  Buna zIua sunt din pitesti cursuri ptr infirmiera an pitesti gratuite si la sfarsitul cursului sa iei si un salariu tot prim cruce rosie trebui

 12. avatar

  Bună seara m-ar interesa daca se mai pot face cursuri de crucea roșie gratuite si in caracal

 13. avatar
  Ghion Gheorghe Maria Veronica on

  Bună ziua îmi doresc sa fac și eu un curs gratuit dacă este posibil, pentru postul de infermier, Am 41 de ani sant din Ploiești va multumesc

 14. avatar
  popescu stefania on

  Buna ziua.As dori sa fac si eu un curs gratuit pentru postul de infirmier.Am 48 de ani si sunt din Tg.Jiu.Multumesc

 15. avatar
  Marinica Sevastita on

  Buna ziua.As dori sa fac si eu un curs gratuit pentru postul de infirmiera.Am 52 de ani si sunt din Bucuresti.Multumesc

Comentează