Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de pictura: Arta Portretului

0

Fundatia Calea Victoriei va invită incepand de miercuri, 24 septembrie, la Cursul de pictura: Arta Portretului. Discutam despre diferite tipuri de portret: academic, psihologic, autoportret sau chiar caricatura alături de artista  Maria Irina Balan.

Arta portretului

Abordand lucrurile intr-o maniera relaxata, invatam despre secretele si bogatia de sens pe care o poate transmite un portret. Vom afla cum, cu ajutorul liniilor si petelor de culoare, putem surprinde caracterul persoanelor portretizate. In functie de starea pe care vrem ca portretul nostru sa o transmita, vom aborda stiluri diferite.

In acest curs vom aborda mai multe tehnici, unele dintre ele clasice (desen), retete pastrate de la marii artisti din istoria artei, iar altele mai creative, cum este tehnica de colaj.

La sfarsitul celor trei intalniri ale cursului de pictura, vom avea trei portrete, realizate in stiluri si tehnici diferite (desen, pictura si colaj) si vom fi dobandit notiunile de baza pentru realizarea unei lucrari din cele mai importante unghiuri (frontal, profil si semiprofil).

Temele cursului de pictura la care vom invata cum sa realizam un portret sunt:

1. Notiuni de baza despre desen si caracteristicile unui portret. Desen in creion si carbune pe hartie.

2. Portret in culoare

3. Compozitie cu portret. Tehnica mixta pe carton (desen, pictura, colaj).

Lector:  Maria Irina Balan

Data incepere: 24 septembrie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal, miercuri

Cost: 180 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 160 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.