Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de limba romani și întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor

0

FUNDAȚIA ROMA EDUCATION FUND ROMANIA demarează cursul de limba romani și întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor în cadrul campaniei ”ȚARĂ, ȚARĂ … VREM COPII EDUCAȚI!”

roma education

La sediul Fundației Roma Education Fund Romania (Str. Vaselor nr. 60, sector 2, București) demarează joi, 8 septembrie 2016, cursul de limba romani și joi 15 septembrie 2016, întâlnirile pe teme de istoria și cultura romilor, ambele începând cu orele 16.00.

Atât cursurile de limbă romani, cât și întâlnirile de cultură au loc bilunar până în luna martie 2017 inclusiv, în zilele de joi. Fundația, prin prezența D-nei. Lect. Univ. Dr. Delia Grigore, președinte al Centrului Rromilor “Amare Rromentza” și expert în cadrul organizației, creează astfel un spațiu de întâlnire pentru cunoașterea mai bună a ceea ce înseamnă tradiția romilor. Va fi o discuție interesantă, creionată cu obiective clar asumate:

Obiectivele cursului de limba romani – data de începere: 8 Septembrie 2016

–       înțelegerea și asimilarea cunoștințelor de baza referitoare la gramatica și vocabularul fundamental al limbii romani.

–       dobândirea competențelor și abilităților necesare susținerii unei conversații simple în limba romani.

Obiectivele întâlnirilor pe teme de istoria și cultura romilor – data de începere: 15 Septembrie 2016

–       dobândirea cunoștințelor esențiale despre istoria și cultura romilor.

–       dobândirea de abilități și competențe referitoare la înțelegerea, susținerea și promovarea diversității, a interculturalității și combaterea rasismului anti-rom.

Pentru participarea la oricare dintre cele două întâlniri, vă rugăm să ne confirmați prezența pe email, la adresa:simona.bartis@romaeducationfund.ro.

Accesul la eveniment este gratuit, din punct de vedere financiar, iar dacă doriți să fiți parte activă a acțiunilor Fundației, vă puteți prezenta la sediul nostru cu o donație. NU STRÂNGEM BANI, ci rechizite/ materiale didactice/ jucării noi, pe care Fundația Roma Education Fund România le va distribui copiilor din 11 comunități, din cadrul proiectului ”Pe locuri, fiți gata, start!”: Ineu, Șilindru, Dumbrava – județul Bihor, Huseni – județul Sălaj, Beica, Deaj – județul Mureș, Românești – județul Dâmbovița, Gălbinași, Budești – județul Călărași, Traian, Căzănești – județul Ialomița.

Prin acest act de bunăvoință și implicare socială contribuiți la accesul copiilor la educație. În aceste comunități există părinți care nu își pot trimite copiii la școală sau la grădiniță, din lipsă de bani pentru rechizite, haine sau chiar mâncare (https://www.youtube.com/watch?v=VOANDZqXhf4&feature=youtu.be).

Rechizitele vor fi oferite în comunitățile menționate, ținându-se cont de numărul de copii din grădinițele locale.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.