Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de Filosofie Aplicată

0

Filosofia leagă, precum firul Ariadnei, cunoașterea științifică de religii, arte și sociopolitică într-un efort de cucerire de sine care să poată fi oglindit creativ în viața de zi cu zi.

Filosofia răspunde impulsului de a căuta esențe, de a ne cunoaște pe noi înșine și natura, de a descoperi și trăi valori universale precum curaj, generozitate, toleranță, inteligență creatoare sau solidaritate.

Asociația culturală Noua Acropolă vă invită să descoperiți școlile de filosofie care au învins timpul, dând naștere unor momente de înflorire a omului și civilizației.
Februarie-2016

Temele abordate sunt: Omul – Cosmosul – Legea și acțiunea – Mistica – Echilibrul – Etica – Societatea – Politica – Fericirea – Voința – Frumosul – Istoria – Timpul – Sufletul. Acestea permit:

– o perspectivă de ansamblu asupra omului și motivațiilor sale
– căutarea armoniei între gânduri, sentimente și acțiuni
– înțelegerea provocărilor lumii actuale
– cunoașterea treptelor de dezvoltare a omului în filosofia orientală și occidentală
– fructificarea oportunităților timpului nostru.

Pe parcursul celor 14 săptămâni, temele vor fi însoțite de exerciții practice de psihologie.

Vă invităm la curs miercuri 3 februarie de la ora 19, la sediul Noii Acropole din str. Nicolae Iorga 63A. Taxă curs: 250 lei (150 lei elevi, studenți, șomeri, pensionari).

Pentru informații și înscrieri ne puteți contacta la 0744.52.56.51(între 18 și 21) sau prin e-mail la na-constanta@noua-acropola.ro.

Mai multe detalii: http://www.noua-acropola.ro/constanta/activitati/curs-de-filosofie

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.