Curs de Desen: creion, carbune, pastel

0

Fundatia Calea Victoriei va invita de vineri, 27 februarie, ora 19:00, la Cursul de Desen: creion, carbune, pastel, sustinut de pictorita Teodora Vărzaru.

Curs de desen

Oricine poate desena. Mai bine spus, oricine poate invata sa deseneze, deoarece desenul poate insemna talent si imaginatie, dar in aceeasi masura poate insemna doar observatie, masuratori si exercitiu.

Desenul este o tehnică și o artă care constă în reprezentarea grafică a unui obiect, a unei figuri, sau a unui peisaj pe o suprafață bidimensională, plană sau curbă. Reprezentarea se face în general prin linii, puncte, pete, simboluri etc. Desenul poate fi monocrom sau colorat. Nimic mai simplu, asadar:

Curs 1 – Bazele unui desen

Vom incepe atelierul nostru de desen prin a descoperi cum sa incadram o imagine. Ce inseamna compozitia si care sunt regulile compozitionale. Cum se incepe o compozitie de natura statica. Cum sa masuram astfel incat sa ne educam simtul vizual si coordonarea mana-ochi.

Curs 2 – Hasura Umbre si lumini

Pe aceeasi natura statica deja inceputa in cursul anterior, aflam care este firescul umbrelor. Invatam ce este hasura si cum sa o folosim corect. Ne indreptam atentia catre diferitele tipuri de contrast cat si la degradee-uri fine si tonuri subtile.

Curs 3 – Mari artisti

vom inspira din desenele lui Albrecht Durer, da Vinci, Degas, Cezanne, Renoir, Rodin, Toulouse-Lautrec, Picasso, Van Gogh, Warhol si multi altii, pentru a putea intelege mai bine cu ce provocari s-au confruntat acestia in realizarea unei opere. Si cu atat mai mult vom incepe sa intelegem diferentele intre desenul caracteristic picturii, cel al graficii, desenul de arhitectura sau cel al sculptorilor.

Curs 4 – Ce este un crochiu?

Ne vom ajuta de informatiile deja acumulate si vom exersa simtul observatiei incercand sa facem schite dupa corpul uman. Vom afla cum surprinzi „esenta” unui om sau a unui obiect intr-un timp scurt. Ne vom ajuta de creta color si acuarela ca sa realizam mai multe astfel de crochiuri.

Lector:  Teodora Vărzaru

Data incepere: 27 februarie 2015; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 4

Frecventa: saptamanal, vineri

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Loc desfasurare: Fundatia Calea Victoriei – Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.