Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Curs de actorie si teatru: Shakespeare 100

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 26 octombrie, un Curs de actorie si de teatru pornind de la textele lui William Shakespeare, dramaturg si poet considerat a fi cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleza.

Actrita Letitia Vladescu va invita sa explorati impreuna universul magic si plin de geniu al marelui William, in incercarea de a cunoaste si intelege mai bine viata, lumea si arta acelei perioade.

Studierea in profunzime a unor cuvinte, expresii si stari ne poate ajuta sa intelegem mai bine nu doar teatrul, sau un autor de teatru, ci si viata in sine si propriile emotii.

 

Sentimentele si emotiile oamenilor raman, indiferent de trecerea timpului, neschimbate. De aceea, multi dintre noi ne regasim in operele shakespeariene. Romeo si Julieta, Puck si Ariel, Titania si Oberon, Antoniu si Cleopatra sau nefericitul rege Lear si fiica lui, Cordelia, sunt personaje de care ne indragostim astfel incat ne bucuram sa revedem sau sa recitim, iar si iar, aceeasi piesa.

Atelierul se adreseaza tuturor celor care doresc sa exploreze actoria dincolo de un simplu joc al improvizatiei, care vor sa cunoasca texte clasice pentru a descoperi in acestea prospetime, poezie si fraze memorabile.

”Cuvantul este cea mai mica forma care poate sa cuprinda totul.“

Cursul va parcurge urmatoarele etape:

– Jocul in teatrul antic

– Analiza textului Shakespearian

– Studiu aplicat pe scene – bibliografie impusa- materialele vor fi oferite fiecarui cursant in parte, gratuit

– Studiu aplicat pe monoloage – la alegerea cursantilor din piesele impuse in bibliografie

– Curs special “Royal Shakespeare Company ” – la acel curs vom avea un actor invitat

– Curs final : regim de spectacol – fiecare cursant pregateste la alegere: o scena, un monolog, un sonet din bibliografia data la primul curs

Nu este necesara experienta anterioara in domeniul artei (teatru, literatura, muzica, pictura, s.a.m.d). Este necesar, pentru a putea parcurge cu succes tot materialul, respectarea bibliografiei.

”All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players: they have their exits and their entrances; and one man in his time plays many parts, his acts begin seven ages.” – William Shakespeare

Lector: Letitia Vladescu

Data incepere: 26 Octombrie 2011; ora curs: 18.30

Numar ateliere: 11; frecventa: saptamanal

Cost: 440 de lei, cost studenti: 330 de lei

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.