Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cupluri celebre, dincolo de mit

0

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 8 martie, ora 19.00, la conferinta Cupluri celebre, dincolo de mit sustinuta de Monica Neațu.

Cupluri celebre, dincolo de mit

Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 8 martie, ora 19.00, la conferinta Cupluri celebre, dincolo de mit cu Monica Neațu, care ne va povesti despre iubire si mister in viata de cuplu.

Ne fascineaza sau ne intriga atunci cand ii privim in tablouri sau in fotografii ingalbenite, vrem sa le stim secretul din spatele zambetelor fericite, dar si misterul care i-a transformat in amanti faimosi sau blestemati.

Cuplurile celebre isi au tainele si legendele lor, aura demister i-a tranformat in mituri, dar dincolo de ele, candva, s-au aflat doar un barbat si o femeie … Pe ei va invit sa ii descoperim cu ajutorul imaginilor si a scrierilor timpului.

Vom porni calatoria noastra din Antichitatea indepartata pentru a ajunge in secolul care a inventat cuplul liber. Calauze ne vor fi Orfeu si Euridice, Cleopatra si ilustrii ei adoratori romani, Tristan si Isolda, Raphael si La Fornarina, Soliman si Roxelana, Henric IV si iubirile lui scandaloase, Ludovic XV si doamna de Pompadour, George Sand si Alfred de Musset, August Rodin si Camille Claudel, Sartre si Simone de Beauvoir. Invocand si povestind viata acestor personaje celebre vom afla nu numai istorii personale, mai mult sau mai putin scandaloase, dar si istoria unui sentiment, caci iubirea si-a avut si ea propriul ei drum de-a lungul timpului.

Va invit, asadar, intr-o calatorie fascinanta pentru a descoperi epoci si sentimente, dorinte si atitudini si, mai ales, pentru a-i intelege pe cei care au intrat in istorie si datorita unui sentiment.

Conferinta este gazduita de Libraria Bastilia. Casa in care este adapostita a fost construita in 1913, de arhitectul Spiridon Ceganeanu. Cele trei corpuri ale cladirii au fost locuite de fratii Petrascu: doctorul Vasile Petrascu, pictorul Gheorghe Petrascu si Nicolae Petrascu – directorul Revistei literatura si arta romana.


Corpul de cladire in care functioneaza libraria a apartinut doctorului Vasile Petrascu.

Lector: Monica Neatu

Data: 8 Martie 2012 Ora: 19:00

Cost: 30 ron Cost studenti: 25 ron

Locatie: Libraria Bastilia, cafenea, Piata Romana, nr. 5

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.