Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cupa Tymbark Junior a început

0

Tymbark a dat startul competiției Cupa Tymbark Junior, o întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Peste 6.000 de copii din întreaga țară s-au înscris în competiție și vor demonstra, timp de două luni, că pot fi campioni la fotbal. Întrecerea se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice și urmărește atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici. Unul dintre susținătorii elevilor înscriși în competiție este Helmut Duckadam, fostul mare portar supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri de la 11 metri consecutive în Finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Cupa Tymbark Junior 2
Peste 6.000 de elevi din întreaga ţară s-au înscris la Cupa Tymbark Junior. Micii sportivi însumează 362 echipe de fotbal, împărțite pe grupe de vârstă – U8, U10 și U12 și pe gen: fete și băieți. Elevii participă la competiție prin intermediul unității de învățământ în care studiază, iar întrecerea se desfășoară în două etape: etapa zonală și etapa finală.

Sâmbătă, 16 aprilie, și duminică, 17 aprilie, 1.220 de elevi din București, 670 de elevi din Galați și 370 de elevi din Iași au intrat pe teren pentu a juca primele meciuri ale competiției. Au fost înscrise 406 goluri iar atmosfera a fost una demnă de marile competiții.

„Ne bucură să vedem că avem copii cu spirit competitiv și sănătoși, cu o condiție fizică bună. Tymbark Maspex România încurajează practicarea sportului și urmăreşte atât descoperirea unor talente la fotbal, cât și formarea unor caractere frumoase. Numărul mare de elevi înscriși, implicarea profesorilor – cărora le mulțumim pe această cale – demonstrează că inițiativa noastră vine în întâmpinarea dorinței celor mici de a-și pune în valoare talentul. Ne-am propus să descoperim campioni și suntem siguri că vom avea multe surprize extrem de plăcute”, a declarat Ioana Vișean, Director de comunicare Tymbark Maspex România.

Elevii s-au comportat ca sportivi adevărați, iar susținătorii i-au încurajat cu frenezie. Printre ei s-a numărat și Helmut Duckadam, fostul mare portar supranumit și „Eroul de la Sevilla”.

„Încurajez micii fotbaliști să arate că au stofă de campioni! Sunt convins că au mult talent care nu a fost încă pus în valoare. Tocmai de aceea, consider inițiativa companiei Tymbark Maspex România ca fiind o oportunitate extraordinară pentru elevi în realizarea visului de a deveni campioni la fotbal. Alături de Tymbark Maspex România, îi îndemn, totodată, să nu neglijeze școala, să se concentreze atât pe rezultatele din clasă, cât și pe cele de pe terenul de fotbal. Fotbalul înseamnă performanță. Pe teren, dar și la școală”, a declarat Helmuth Duckadam.

Cupa Tymbark Junior are două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2009, grupa de vârstă U10, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2007 și grupa de vârstă U12, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2005. În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se vor disputa în 7 zone geografice ale României. Meciurile vor fi programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

În 28 mai și 29 mai, se va juca faza finală a Cupei Tymbark Junior.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 15 ani, fiind organizat în Polonia de către Grupul Maspex Wadowice, din care face parte compania Tymbark Maxpex România. Acesta se desfăşoară încă din anul 2001, sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” si este practic, cel mai mare turneu de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1 milion de copii participanţi din toată țara. La a 15- a ediţie a turneului, finalizată în luna mai a anului trecut, au participat peste 270.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.

Proiectul poate fi urmărit și pe www.cupatymbark.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.