Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cunoasterea inaripata – O lectura din Platon

0

 Duminică, 14 decembrie, începând cu ora 19.00, ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate, organizează ultimul eveniment din acest an, intitulat „Cunoașterea înaripată. O lectură din Platon”, la Café Verona – Cărturești (București, strada Arthur Verona, 13-15).

Evenimentul își propune să aducă în dezbatere frământări ale omului contemporan, plecând de la celebrul text platonic „Phaidros sau despre frumos”, text care surprinde pe oricare cititor prin actualitatea temelor abordate.

Debutul serii va fi marcat de lectura unor fragmente reprezentative din dialogul lui Platon, înlesnind întâlnirea cu teme precum frumosul, iubirea, cunoașterea, adevărul şi mitul.
Lectura va fi urmată de discuția susținută de Ștefan Vianu, doctor în filozofie al Universității din Geneva și Grigore Vida, cercetător în cadrul New Europe College, cei doi invitați încercând să prezinte mai multe problematici întâlnite în filozofia lui Platon, și mai cu seamă în dialogul „Phaidros sau despre frumos”.

Evenimentul face parte din Programul ARCEN „Seri de filozofie și literatură antică”, program prin care se dorește apropierea publicului larg de textele filozofiei antice, adevărate repere ale culturii europene.

Din dorința de a încuraja dialogul în jurul lucrurilor celor mai de preț, așa cum spune și Socrate în dialogurile scrise de Platon, ARCEN invită publicul cunoscător sau nu de filozofie, să intre în dialog cu cei doi invitați și să dezbată temele descoperite în textul grecesc.

Intrarea la eveniment este gratuită și se va face în limita locurilor disponibile.

unnamed (1)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.