Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CUNOAȘTE CA SĂ RECUNOȘTI: 19 februarie – 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși

0

Cu ocazia zilei de naștere a unuia dintre cei mai importanți artiști români, PleshooContemporary, împreună cu InfoCons, Primăria Băile Govora și Școala de la Plai dau startul unei serii de întâlniri experiment ce-și propune să readucă valorile românești în atenția și cotidianul publicului de toate vârstele.

Poster_19Feb_Complet_BT

Credem că actul recunoașterii nu poate avea decât forța procesului de cunoaștere prealabil și vedem în jurul nostru cum ambele se degradează în fața zgomotului informațional care ne inundă de prea mult timp. Propunem așadar să strângem rândurile celor care cunosc și recunosc munca artiștilor români excepționali și să construim împreună un nou discurs public.

Începem de ziua lui Constantin Brâncuși, vineri 19 februarie, alături de elevii Liceului Tehnologic Băile Govora, elevii Școlii de la Plai (Plaiu Cornului, Prahova) și alături de vizitatorii Muzeului Satului din București. În timp ce atelierele le vor da ocazia celor mici să descopere spiritul marelui sculptor prin desen, muzică și poveste, proiecția de film și galeria de gânduri din Muzeul Satului invită privitorul să exploreze una și aceeași întrebare: Cum ne obișnuim să ne aducem aminte de valorile noastre?

Suntem încrezători că răspunsurile de toate vârstele care vor rezulta din acest demers pot stârni din ce în ce mai multe voci, voci care să dezvolte și să susțină „o 9 atitudine pentru cultură”. Soluțiile alternative de educare și alte întâlniri-experiment pe care urmează să le desfășurăm anul acesta sunt pariul nostru pe puterea interacțiunilor bine meșteșugite și a colaborării. Credem că împreună putem crea un model sănătos de recuperare a valorilor care stau la baza identității noastre de neam.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comments are closed.