Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum vorbim unul cu altul

0

În vremea noastră internautică, fiecare e un mic difuzor urmărit de o comunitate de prieteni și fani. Am învățat cum să scriem ca să fim admirați pe Facebook, cum să arătăm prin poze că viața noastră e plină de evenimente, de sentimente, de fapte. Avem un public, ne descurcăm foarte bine. Dar cum e când nu-l avem?

autor Simina Diaconu, Revista de Povestiri

wordnestvertical

În doi nu-l avem! Când vorbim unul cu altul, parcă e mai greu. Tot ce spunem e auzit, totul contează. Tonul, mimica, poziția, toate sunt înregistrate și pot să spună mai mult decât cuvintele. Presiunea e și mai mare în relațiile cumva impuse – cu altcineva în afară de prieteni, pe care îl alegem noi, tocmai pentru că ni se potrivesc.

Dar nu numai relațiile la birou sau în familie pot fi dificile, până la urmă poate că de la prieteni avem cele mai mari așteptări. Ce se întâmplă când nu fac ce/cât vrem noi? Dramă și dezamăgire, apoi o eră glaciară.

Și toate ciocnirile cu proști, de care avem parte în fiecare zi! Nervi peste nervi. Oare e mereu o problemă de inteligență sau altceva ne face să nu ne înțelegem?

Dacă simțiți că ați putea comunica 1 la 1 mai bine decât o faceți deja, vă așteptăm la NESTworking, atelierul de comunicare prin coaching de grup. Antrenoarea de comunicare e Magda Bunea, coach. Înscrierile sunt deschise până pe 26 ianuarie, atelierul începe pe 2 februarie, durează o lună, cu întâlniri de două ori pe săptămână, și are loc la București. Am pus mai multe detalii și feedback de la edițiile trecute aici: http://www.revistadepovestiri.ro/coaching/

autor Simina Diaconu, Revista de Povestiri

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.