Cum vorbim unul cu altul

0

În vremea noastră internautică, fiecare e un mic difuzor urmărit de o comunitate de prieteni și fani. Am învățat cum să scriem ca să fim admirați pe Facebook, cum să arătăm prin poze că viața noastră e plină de evenimente, de sentimente, de fapte. Avem un public, ne descurcăm foarte bine. Dar cum e când nu-l avem?

autor Simina Diaconu, Revista de Povestiri

wordnestvertical

În doi nu-l avem! Când vorbim unul cu altul, parcă e mai greu. Tot ce spunem e auzit, totul contează. Tonul, mimica, poziția, toate sunt înregistrate și pot să spună mai mult decât cuvintele. Presiunea e și mai mare în relațiile cumva impuse – cu altcineva în afară de prieteni, pe care îl alegem noi, tocmai pentru că ni se potrivesc.

Dar nu numai relațiile la birou sau în familie pot fi dificile, până la urmă poate că de la prieteni avem cele mai mari așteptări. Ce se întâmplă când nu fac ce/cât vrem noi? Dramă și dezamăgire, apoi o eră glaciară.

Și toate ciocnirile cu proști, de care avem parte în fiecare zi! Nervi peste nervi. Oare e mereu o problemă de inteligență sau altceva ne face să nu ne înțelegem?

Dacă simțiți că ați putea comunica 1 la 1 mai bine decât o faceți deja, vă așteptăm la NESTworking, atelierul de comunicare prin coaching de grup. Antrenoarea de comunicare e Magda Bunea, coach. Înscrierile sunt deschise până pe 26 ianuarie, atelierul începe pe 2 februarie, durează o lună, cu întâlniri de două ori pe săptămână, și are loc la București. Am pus mai multe detalii și feedback de la edițiile trecute aici: http://www.revistadepovestiri.ro/coaching/

autor Simina Diaconu, Revista de Povestiri

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează