Cum se vedea Bucureștiul în filmele documentare din perioada 1950 – 1980? Dar cum se văd aceste filme prin ochii bucureștenilor de azi? 

0

Cum se vedea Bucureștiul în filmele documentare din perioada 1950 – 1980? Dar cum se văd aceste filme prin ochii bucureștenilor de azi?

Invităm bucureștenii mici și mari din cartierul Cotroceni la o incursiune cinematografică în istoria capitalei și a locuitorilor săi, printr-o proiecție inedită cu filme documentare produse de studioul „Alexandru Sahia” în perioada comunistă. Proiecția va fi urmată de o discuție cu experți și invitați speciali.

Proiecția va avea loc miercuri, 8 noiembrie, de la ora 19:30 la Bistro Nouveau (Cotroceni – Str. Dr. Louis Pasteur, nr. 63, București)

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmele pe care le propunem ne vor ajuta să ne ordonăm mai bine amintirile despre Bucureștiul de altă dată și, poate, să înțelegem mai bine Bucureștiul de azi.

Vă așteptăm!
Echipa Incotroceni


Organizator: One World Romania
Parteneri: Incotroceni și Bistro Nouveau

Această proiecție este realizată în cadrul proiectului de recuperare și promovare a patrimoniului de film documentar românesc “Sahia Vintage IV”. Acest proiect cultural este finanțat în cadrul Programului cultural “București Oraș Participativ” de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Uniunea Cineaștilor din România.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei și Arhivei Naționale de Filme

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.