Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum se vede Bucureştiul prin ochii unui fotograf japonez? Interviu cu Tomo Minoda

0

Pe Tomo l-am cunoscut la un concert şi am stat de vorbă despre pasiunea sa pentru fotografie şi despre proiectul său foto „Bucharest today”, început în online şi concretizat printr-o expoziţie ce are loc zilele acestea la Galeria IX. Cine este omul din spatele fotografiilor alb-negru care surprind cadre inedite din Bucureşti? Află din următorul interviu!

Cine eşti? Spune-ne povestea ta şi cum ai decis să vii în România.

Sunt Tomo Minoda, fotograf japonez. În Japonia am lucrat ca fotograf comercial.

În 1993 voiam să-mi vizitez un prieten în New York, iar când mi-am cumpărat biletele de avion am avut ocazia să optez şi pentru o călătorie Statele Unite – Europa. Aşa că mi-am zis „De ce nu?” şi am decis să merg şi în Europa de Est, inclusiv în România. În acea vreme, în Japonia erau accesibile imagini şi informaţii din toată lumea, dar cele din Europa de Est erau destul de rare. Ştirile despre revoluţia din ‘89 m-au făcut curios cu privire la România, aşa că mi-am dorit să o vizitez.

Când şi cum ţi-ai descoperit pasiunea, fotografia?

Am început să fac poze cu vechiul aparat foto al tatălui meu, pe care el nu-l mai folosea. Mi-a plăcut rezultatul, aşa că am continuat. Cred că asta se întâmpla pe când aveam 15 ani.

De unde ţi-a venit ideea proiectului „Bucharest today”?

photo

Anul trecut am cumpărat un aparat foto pentru instantanee şi am decis să fac fotografii în fiecare zi şi să le postez pe Facebook pe cele mai reuşite, cel puţin una zilnic. Am reunit cele mai bune poze din cadrul proiectului în expoziţia de fotografie „Bucharest today”, ce poate fi vizitată până pe 10 octombrie, la Galeria IX (bulevardul Aviatorilor, nr. 9).

Cum ai descrie Bucureştiul într-un cuvânt?

Mi-e greu să găsesc doar un singur cuvânt, dar cred că cel mai potrivit ar fi “haos”

Care este zona ta preferată din oraş?

Centrul, pentru că îmi plac clădirile vechi.

Care sunt provocările cu care te-ai confruntat în Bucureşti?

De cele mai multe ori, când lucrurile nu au mers cum ar fi trebuit sau unii oameni nu s-au ţinut de cuvânt. De aceea, încerc pe cât posibil să am de fiecare dată un plan de rezervă.

Care este cel mai frumos moment trăit în România?

Sunt mai multe momente plăcute, în general când întâlnesc oameni simpatici, amabili şi asta se întâmplă foarte des.

Dacă un prieten din Japonia te-ar întreba despre România, ce i-ai spune?

I-aş povesti despre toate experienţele mele, atât lucrurile bune, cât şi cele mai puţin bune. Oamenii sunt la fel peste tot, dar datorită background-ului cultural avem perspective diferite asupra lumii; aş accentua acest aspect.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.