Cum se calculează un Pavilion de Artă

0

Un spațiu alocat de 4.000 mp într-o piață cu statut de „km 0” al Bucureștiului.

  • Două construcții, una destinată muzeelor (Micul Pavilion), cu o suprafață de 800 mp, una destinată galeriilor de artă și zonei de conferințe despre artă (Marele Pavilion), cu o suprafață de 2.000 mp, cele două spații fiind unite printr-o grădină interioară.
  • Pavilionul mic va conține și un restaurant – cafenea cu 36 de locuri, cu vedere spre grădina interioară și expozițiile muzeale.
  • Înălțarea Pavilionului durează 10 zile, între 10 – 20 mai, și vor ajuta la ridicarea acestuia aproximativ 500 de oameni.
  • Vor participa peste 350 de artiști români și străini (dintre care aproape 50 vor fi străini). Vor fi prezente 9 muzee, 2 instituții culturale, 15 participanți la Art Business și peste 70 de galerii, fiecare dintre expozanți operând între unul și maxim trei standuri expoziționale.
  • Pavilionul va găzdui, prin secțiunile de artă de patrimoniu respectiv artă contemporană, aproximativ 1.000 opere de artă, iar împreună cu restul secțiunilor un total de aproape 5.000 de obiecte culturale.
  • În centrul Pavilionulului va exista o Agora special creată pentru conferințe, lansări de carte, performance-uri,  Q&A-uri cu artiști și alte evenimente. În perioada 22-25 mai vor avea loc 7 dezbateri interactive despre piața de artă cu lectori din România, Polonia, Ungaria, Austria, Olanda, Franța, Turcia, Elveția, Serbia și Bulgaria.
  • De asemenea, vor avea loc 8 lansări de carte și albume, 3 screenings și Q&A cu Ion Grigorescu, Teodor Graur și Călin Dan, 12 conferințe și dezbateri, 3 conferinţe de presă, 2 intervenții artistice din partea Gabi Kelemen și Atelier 030202 și un concert DJ Electric Brother.
  • Zona Agora va conține și un uriaș perete video format din 9 plasme. Nu în ultimul rând, pasionații de tehnologie vor putea folosi aplicația ART SAFARI pentru smartphone, cu ajutorul căreia se vor putea orienta în Pavilion și vor fi la curent cu programul ART SAFARI la orice oră.
  • Organizatorii au în vedere un trafic de aprox. 100-150.000 de iubitori de artă pentru prima ediție a Pavilionului ART SAFARI.

1

Publicul este așteptat să viziteze și să admire operele celor mai importanți artiști români ai tuturor timpurilor găzduiți de ART SAFARI – Pavilionul de Artă București în perioada 22-25 mai 2014. Bilete prin www.myticket.ro și din rețeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenția Sălii Palatului, Artmark (str. C.A. Rosetti nr. 5), respectiv casele de bilete ale teatrelor bucureștene și oficiile poștale din București și județul Ilfov, iar în perioada 21-25 mai 2014 și de la recepția Pavilionului Art Safari (Piața George Enescu).

Organizatorii proiectului sunt: Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR) și cu sponsorizarea Deutsche Bank.

Despre Pavilionul de Artă Art Safari București

Art Safari este primul pavilion profesional și public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar și muzee și instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării. Se vor expune de la lucrări de pictură și sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist – galerie – colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spațiul cultural al pieţei de artă.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.