Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum să scrii un text impecabil

0

Fundația Calea Victoriei te invită, din data de 4 octombrie, ora 19.00, la cursul în cinci întâlniri Cum să scrii un text impecabil, susținut de Justina Irimia.

Cursul acesta se adresează celor care lucrează cu text scris. Fie că e vorba de publicitate, P.R., jurnalism sau un departament de comunicare, dincolo de creativitatea şi capacitatea de a gândi un mesaj de impact, este esenţială forma pe care o ia textul respectiv.

cum se scrie corect

Pentru că, de multe ori, întâlnim texte cu greşeli chiar şi pe site-urile unor instituţii prestigioase, îţi propunem acest curs care îţi oferă instrumentele necesare evitării unor astfel de situaţii.

Atelierul propune o sinteză generoasă a erorilor şi a stângăciilor ce pot să apară într-o știre scrisă în grabă sau într-un text oficial. El abordează şi fenomenul calcurilor după limba engleză, explicând importanţa evitării lor.

De asemenea, cursul stabileşte câteva reguli de redactare a textului, propunând metode simple de evitare a erorilor şi a stridenţelor stilistice, precum şi strategii de definire a registrului adecvat. Vor fi abordate email-ul, recenzia, redactarea de ştiri, newsletter-ul, scrisoarea deschisă şi cronica de teatru şi de film.

Scopul cursului este de a ajuta autorii de text să recâştige eleganţa exprimării, asigurând echilibrul neologismelor, transmiterea sintetizată a informaţiilor, precum şi rigoarea registrului formal, pentru a evita textele producătoare de confuzie.

Iată care vor fi temele celor cinci întâlniri:

  1. Introducere şi discutarea regulilor de redactare a unui text de sinteză; prezentarea unei serii de erori frecvente (I) şi explicarea lor.
  2. Prezentarea unei serii de erori frecvente (II) şi explicarea lor; testare.
  3. Discutarea testului şi prezentarea unor reguli simple de redactare (diverse tipuri de text).
  4. Concepere de texte.
  5. Concepere de texte.

Cursul Cum să scrii un text impecabil începe joi, 4 octombrie, de la ora 19.00. Are cinci întâlniri și se desfășoară cu frecvență săptămânală, la sediul Fundației Calea Victoriei, pe str. C. A. Rosetti 47. Et. 1. Taxa de participare este 300 de lei. Înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro sau de pe site: www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.