Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum să oferi o zi de îngrijire unui copil cu o boală incurabilă

0

Tu cum sărbătorești începutul verii ? Te-ai gândit că te poți distra, ca în fiecare weekend, dar să faci și un gest caritabil ? Fundația HOSPICE Casa Speranței organizează pe 3 iunie, la București, un carnaval caritabil, pentru a strânge fonduri destinate copiilor cu boli incurabile.

Un bilet la HOSPICE Carnival costă doar 40 de euro. Puțin pentru o seară de distracție, mult pentru micuții greu încercați de soartă. Costul a două bilete reprezintă suma necesară pentru ca un copil grav bolnav să poată fi internat, timp de o zi, într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE din București sau Brașov, unde beneficiază de servicii complexe de îngrijire paliativă.

Vizual HOSPICE Carnival

Ediția din acest an a HOSPICE Carnival va avea loc vineri, 3 iunie, ora 19.30, la Grădina Floreasca, situată pe Bd. Mircea Eliade nr. 16. Află cum poți participa de pe site-ul evenimentului: http://carnival.hospice.ro/.

„Evenimentul cuprinde o recepție de bun venit, cină bufet, open bar, un concert live și multe surprize. Gianina Corondan, Jojo, Ana Morodan și Marius Vintilă se numără printre vedetele care ne vor susține și în acest an. Toți banii pe care îi vom strânge din participarea la această petrecere caritabilă vor fi folosiți pentru îngrijirea paliativă gratuită oferită copiilor cu boli incurabile. Două bilete la carnavalul din 3 iunie asigură unui copil o zi de internare într-una din secțiile de pediatrie ale HOSPICE”, declară Laszlo Bodor, director de Fundraising și Comunicare în cadrul HOSPICE Casa Speranței.

Atmosfera de la eveniment va fi întreținută de Trupa Lipscani, formată din șase muzicieni talentați. Ei vor cânta piese proprii și cover-uri diverse, interpretate într-un stil de excepție. Un moment inedit al carnavalului va fi asigurat de artistul Eduard Alexe, un cunoscut suflător de flăcări, care ne-a fost alături și la ediția de anul trecut.

Peste 150.000 de persoane au nevoie de îngrijire paliativă

În România sunt peste 150.000 de persoane care suferă de boli incurabile. Ei au nevoie de îngrijire medicală paliativă și de consiliere psihologică, pentru ca suferința să le fie mai ușor de suportat. Însă doar 7% dintre ei primesc ajutorul de care au nevoie.

În 24 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a oferit îngrijire gratuită pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile. În urmă cu o săptămână, HOSPICE Casa Speranței a inaugurat o secție de pediatrie cu servicii integrate, în cadrul Centrului de îngrijire paliativă din București. Secția are o capacitate de 8 paturi, un centru de zi, un cabinet de consultații, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, o sală de kinetoterapie și Școala HOSPICE, unde activitățile educaționale sunt concepute individualizat, pentru nevoile fiecărui pacient în parte. În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Numărul pacienților va crește cu 50% în următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Și tu poți ajuta! Cumpără bilete online: http://carnival.hospice.ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.