Cum să ne controlăm gândurile? – Trei paşi către echilibrul interior

0

Ţi s-a întâmplat, după o perioadă aglomerată, să aştepţi cu nerăbdare weekend-ul, dar să nu reuşeşti să te relaxezi din cauza gândurilor care nu-ţi dădeau pace? Ţi s-a spus, poate, „nu-ţi face griji” sau „nu te mai gândi la asta” şi ai fi urmat cu drag aceste sfaturi, dacă ai fi ştiut cum să faci acest lucru?

Fundația Calea Victoriei te invită din 20 ianuarie, ora 19:00, la cursul Cum să ne controlam gândurile, o ocazie bună ca să descoperi care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru tine, cum poţi evolua şi ce te ține pe loc.

cum ne controlam gandurile

Să-ţi faci ordine în gânduri, ca să te poti concentra pe ceea ce ai de făcut poate să pară o operaţiune complicată, cu şanse neclare de reuşită.

Ştefania Gubavu este psiholog experimentat şi te va învăţa la curs cum să identifici un blocaj, cum să iei o decizie dificilă, atunci când e important sa mergi mai departe, cum să-ţi gestionezi senzaţia de neputinţă. Vom vorbi despre efectul pe care teama de necunoscut şi de schimbare îl are asupra felului în care acţionăm şi comunicăm, dar şi despre refuzul de a accepta limitele personale.

În toate miturile lumii apare tema neputinţei eroului, a trăirii unei situaţii aparent fără ieşire, ceea ce arată cât de importantă este tema aceasta pentru fiecare dintre noi. Vom analiza, la curs, cum putem găsi, la fel ca personajele poveştilor din copilărie, calea schimbării, a transformării, ce ne conduce la reuşită. .

Atelierul va cuprinde trei întâlniri interactive cu următoarele teme:

1. Despre omnipotenţă şi neputinţă.

• a vrea să controlăm totul vs. a nu putea să controlăm nimic în viaţa noastră şi cum ne impactează viaţa; când şi de ce apar aceste atitudini?
• inconştientul nostru are ceva de zis?

2. Unde locuiesc în corpul meu?

• importanţa relaţiei dintre corp şi psihic în conştientizarea unei situaţii conflictuale;
• dansăm în propria viaţă? „to dance means to embody each movement fully”

3. Imagini al transformării. Explorarea căilor de depăşire a stărilor de neputinţă.

Lector: Stefania Gubavu
Data începere: 20 ianuarie 2017; Ora curs: 19:00
Număr ateliere: 3; Frecvența săptămânal: vineri

Cost: 165 ron; Cost redus (card fidelitate, studenți, pensionari): 150 ron
Locul desfășurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.