Cum să înveţi o limbă străină socializând? Language Exchange Bucharest are soluția

0

Language Exchange Bucharest sau cum să înveţi o limbă străină socializând

Septembrie 2012, luna în care 4 oameni interesaţi de idee s-au întâlnit în Cişmigiu, pe iarbă, ca să discute şi să pună la cale un plan. Acum sunt aproape 500 de oameni interesaţi de idee, 15 voluntari, 7 limbi vorbite în fiecare săptămână şi zeci de relaţii de prietenie create în doar câteva luni.

Ideea proiectului a venit dintr-o pasiune pentru limbi străine şi din nevoia de a comunica mai mult în limbile străine pe care le învăţăm.

487486_115888795234934_800727736_nLanguage Exchange Bucharest este o comunitate în care poţi să exersezi o limbă străină în mod gratuit, prin comunicare. Întâlnirile au loc în cafenele sau ceainării iar participanţii comunică doar în franceză, germană, spaniolă, rusă, chineză, engleză şi română ( întâlnire pentru străini). Pentru fiecare din cele 7 limbi există o întâlnire săptămânală şi un moderator voluntar dedicat , la nivel avansat sau nativ, care să ajute participanţii atunci când au nevoie. Temele de discuţie sunt variate, iar atmosfera din cadrul grupurilor este relaxată şi prietenoasă.

Din când în când se organizează ieşiri la film (seara filmului italian, zilele filmului german, zilele filmului rus, maratonul filmului românesc, seara de film la Institutul Francez), seri de joc ( board games în germană) şi petreceri cu tematică (petrecerea de Crăciun).

Site-ul va fi lansat pe 15 februarie, dar până atunci folosiţi cu încredere pagina de facebook, unde se postează săptămânal evenimentele pentru fiecare limbă în parte:

www.facebook.com/LanguageExchangeBucharest 

Learn. Teach. Improve.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează