Cum să înveţi o limbă străină socializând? Language Exchange Bucharest are soluția

0

Language Exchange Bucharest sau cum să înveţi o limbă străină socializând

Septembrie 2012, luna în care 4 oameni interesaţi de idee s-au întâlnit în Cişmigiu, pe iarbă, ca să discute şi să pună la cale un plan. Acum sunt aproape 500 de oameni interesaţi de idee, 15 voluntari, 7 limbi vorbite în fiecare săptămână şi zeci de relaţii de prietenie create în doar câteva luni.

Ideea proiectului a venit dintr-o pasiune pentru limbi străine şi din nevoia de a comunica mai mult în limbile străine pe care le învăţăm.

487486_115888795234934_800727736_nLanguage Exchange Bucharest este o comunitate în care poţi să exersezi o limbă străină în mod gratuit, prin comunicare. Întâlnirile au loc în cafenele sau ceainării iar participanţii comunică doar în franceză, germană, spaniolă, rusă, chineză, engleză şi română ( întâlnire pentru străini). Pentru fiecare din cele 7 limbi există o întâlnire săptămânală şi un moderator voluntar dedicat , la nivel avansat sau nativ, care să ajute participanţii atunci când au nevoie. Temele de discuţie sunt variate, iar atmosfera din cadrul grupurilor este relaxată şi prietenoasă.

Din când în când se organizează ieşiri la film (seara filmului italian, zilele filmului german, zilele filmului rus, maratonul filmului românesc, seara de film la Institutul Francez), seri de joc ( board games în germană) şi petreceri cu tematică (petrecerea de Crăciun).

Site-ul va fi lansat pe 15 februarie, dar până atunci folosiţi cu încredere pagina de facebook, unde se postează săptămânal evenimentele pentru fiecare limbă în parte:

www.facebook.com/LanguageExchangeBucharest 

Learn. Teach. Improve.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează