Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum poate societatea civilă influența politicile publice?

0

Luni, 16 Iunie, de la ora 19:00, Impact Hub Bucureşti a invitat o serie de reprezentanți ai societății civile pentru a dezbate subiectul participării publice și al activismului.

participare-publica

Participarea societății civile și a fiecărui individ în luarea deciziilor guvernamentale ce infuențează politica fiecărui stat este un subiect abordat cu mare interes la nivel global, chiar și în cadrul conferinței despre Dezvoltare Durabilă Rio+20. Pornind de la aceste trenduri, Impact Hub București i-a invitat pe Elena Calistru, Preşedinte şi Fondator Funky Citizens, Oana Preda, Director CeRe, Mircea Toma, activist social, profesor şi jurnalist și pe Georgiana Ilie, moderatorul serii, la o dezbatere deschisă despre implicarea cetățeanului român în politicile publice.

Printre temele abordate la evenimentul Hub Talks se vor număra:

  • Care este miza implicării societății civile în procesul decizional la nivel guvernamental?
  • Cum poate fi descris un mediu care favorizează participarea publică?
  • Care sunt tendințele ce pot fi identificate la nivel global și la nivel local?
  • Care sunt instrumentele prin care orice cetățean se poate implica?

Inspirat din provocările și realitățile societății în care trăim și din dorința celor care trec pragul Impact Hub București de a pune umărul la găsirea unor soluții acestor provocări, Hub Talks face parte dintr-o serie de întâlniri lunare ce își propun să fie un spațiu de conversații și dezbateri constructive alături de invitați speciali, reprezentativi pentru temele abordate.

Detalii suplimentare și înregistrările sunt disponibile pe pagina evenimentului

http://www.impacthub.ro/event/hub-talks-public-participation-and-activism/

Impact Hub București este un spațiu de colaborare conceput pentru inovatorii care acceptă provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre și încearcă să le rezolve prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Impact Hub București oferă variante diverse de abonamente, adaptate nevoilor fiecărei categorii de profesioniști și organizează și un program variat de evenimente de networking, învățare, incubare și dezvoltare, atât pentru membrii săi, cât și pentru alți profesioniști din domenii conexe cu inovația socială (CSR, HR, comunicare socială etc.).

Despre autor

avatar

Impact Hub Bucharest este organizația dedicată sprijinirii inovatorilor care încearcă să rezolve provocările economice, sociale și ecologice ale zilelor noastre prin proiecte și modele de afaceri cu impact social pozitiv. Parte dintr-o rețea globală, Impact Hub Bucharest oferă un spațiu de lucru și colaborare în centrul Bucureștiului, o comunitate activă de peste 200 de membri, evenimente de învățare, networking și dezvoltare, programe de accelerare și dezvoltare a afacerilor cu impact social.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.