Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum ne (re)scriem povestea de viata (14 – 18 iulie)

0

Fundatia Calea Victoriei va invita in perioada 14-18 iulie la Scoala de vara – Cum ne (re)scriem povestea de viata, sustinuta de Anca Coman si Traian Bossenmayer.

Cum ne rescriem

Asa cum spunea Eric Berne, fondatorul scolii de Analiza Tranzactionala (o teorie explicativa a personalitatii si un sistem psihoterapeutic dedicat dezvoltarii si schimbarii personale), cu totii avem in noi un potential pe care nu il folosim la intreaga capacitate, din cauza deciziilor pe care le luam in copilarie ca raspuns la mediul exterior. Cu cat intelegem mai bine ce ne determina modul de a gandi, simti si actiona, cu atat vom putea descoperi in noi mai multe resurse neexploatate.

Acest curs, care are o componenta preponderent practica, va va oferi cateva instrumente simple cu care puteti analiza de ce si cum se intampla lucrurile in viata noastra. Cu ajutorul lor va veti putea dezvolta capacitatea de intelegere de sine, de a interactiona cu oamenii din jur si de a construi relatii autentice, bazate pe satisfacerea nevoilor noastre reale.

Pe parcursul celor cinci module veti descoperi:

– Cum sa cerem si sa oferim recunoastere noua si celor din jur?

– Cum sa ne folosim starile interioare in comunicare pentru a reduce tensiunea si a avea impact?

– Cum sa reducem cat mai mult situatiile conflictuale din viata noastra?

– Care este stilul de lucru pe care il folosim cel mai mult?

– Cum sa fim constienti de felul in care ne scriem povestea de viata si de modul in care gasirea de noi optiuni ne poate ajuta sa o rescriem?

– Ce am face insa diferit daca am realiza ca insasi aparitia acestor optiuni pe harta noastra tine cont de un anumit tipar propriu care lucreaza intr-un mod mai putin vizibil?

Vom crea impreuna un mediu placut, dinamic, creativ si experiential, folosind exercitii, chestionare si discutii libere. Va asteptam cu drag sa va descoperiti potentialul si sa reinvatati sa va traiti viata cu energie pozitiva si bucurie.

Anca si Traian

Lector: Anca Coman, Traian Bossenmayer

Data incepere: 14 iulie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa zilnica: luni-vineri, 14-18 iulie

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri – B-dul Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.