Cum ne (re) scriem povestea de viata

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 9 octombrie, ora 19.00, atelierul: Cum ne (re) scriem povestea de viata, sustinut de Anca Coman si Traian Bossenmayer.

Cum ne (re) scriem povestea de viata

Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 9 octombrie, ora 19.00, atelierul: Cum ne (re) scriem povestea de viata, sustinut de Anca Coman si Traian Bossenmayer.

In acest curs, care are o componenta preponderent practica, ne propunem sa va oferim cateva instrumente simple cu care putem analiza de ce si cum se intampla lucrurile in viata noastra.

Cu ajutorul lor ne vom putea dezvolta capacitatea de a ne intelege mai bine pe noi insine, de a interactiona cu oamenii din viata noastra si de a construi relatii autentice, bazate pe satisfacerea nevoilor noastre reale.

Asa cum spunea Eric Berne, fondatorul scolii de Analiza Tranzactionala (o teorie explicativa a personalitatii si un sistem psihoterapeutic dedicat dezvoltarii si schimbarii personale) cu totii avem in noi un potential pe care nu il folosim la intreaga capacitate din cauza deciziilor pe care le luam in copilarie, ca raspus la mediul exterior.

Cu cat intelegem mai bine ce ne determina modul de a gandi, simti si  actiona, cu atat vom putea sa descoperim in noi resurse neexploatate.

Metaforic vorbind, chiar daca putem invata sa traim confortabil in pielea de broscoi, evolutia autentica inseamna sa gasim o cale prin care sa redevenim printi sau printese.

Pe parcursul celor cinci module vom descoperi impreuna:

1. Cum sa cerem si sa oferim recunoastere noua si celor din jur?

2. Cum sa ne folosim starile interioare in comunicare pentru a avea impact si a reduce tensiunea si conflictul?

3. Cum sa ne gestionam energia interioara?

4. Cum sa stabilim granite sanatoase in interactiunile cu ceilalti?

5. Cum sa fim constienti de felul in care ne scriem povestea de viata si de modul in care gasirea de noi optiuni ne poate ajuta sa o rescriem?

Vom crea impreuna un mediu placut, dinamic, creativ si experiential, folosind exercitii, chestionare si discutii libere.

Va asteptam cu drag sa va descoperiti potentialul si sa reinvatati sa va traiti viata cu energie pozitiva si bucurie.

 

Lector: Anca Coman, Traian Bossenmayer

Data incepere: 9 Octombrie 2012; Ora curs: 19:00

Cost: 250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 225 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str Caimate nr 20, et 3

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.