Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum îmi găsesc vocaţia? Atelier pentru liceeni (19 – 23 august)

0

Câți oameni mulțumiți sau chiar fericiți la jobul lor cunoști? Atunci când te ocupi de ceva ce te pasionează şi îţi pune abilităţile în valoare, ai toate şansele să fii unul dintre puţinii oameni care se bucură de munca pe care o fac.

Ca să descoperi mai uşor la ce eşti bun şi ce fel de job ţi s-ar potrivi, în funcţie de personalitatea, preocupările şi skill-urile tale native, vino din 19 august la Atelierul pentru liceeni „Cum îmi găsesc vocaţia?”. Cursul are loc zilnic, de la 16.30 – 18.00, de luni 19 până vineri, 23 august.

La cele 5 întâlniri vei lucra cu Alice Cornea, psiholog specializat pe resurse umane şi consilier vocational. La final afli care este domeniul în care ai cele mai multe şanse să excelezi folosindu-ţi atuurile personale.

Îţi va fi mai simplu să-ţi alegi profesia şi să te lămureşti care sunt paşii de urmat mai departe în construirea carierei.

Sesiunile de consiliere vocaţională te vor ajuta să:

  • Te cunoşti mai bine şi să faci alegeri care ţi se potrivesc
  • Identifici, în mod obiectiv, la ce eşti bun(ă) cu adevărat
  • Identifici ce abilităţi ţi-ai dezvoltat până acum şi cum poţi să le valorifici în viitor
  • Îţi îmbunătăţeşti încrederea în forţele proprii
  • Te integrezi mai uşor în mediul de lucru/de învăţare
  • Relaţionezi mai uşor
  • Îţi îndeplineşti obiectivele cu mai puţin efort şi mai multă satisfacţie

La fiecare întâlnire vei folosi câte un instrument utilizat în consilierea vocaţională: chestionare de identificare a valorilor sau intereselor, teste proiective şi de autoevaluare, analiză SWOT etc.

Pe lângă interpretarea rezultatelor fiecărui instrument în parte, vei învăţa cum să foloseşti ceea ce ai aflat despre tine şi să faci alegeri mai conştiente, care să-ţi susţină planurile profesionale.

Temele întâlnirilor vor fi:

1. Ce este consilierea vocaţională şi prin ce metode&instrumente te poate ajuta. Autocunoaştere: indentificarea abilităţilor, a punctelor tari şi a celor slabe. Completarea analizei SWOT. Interpretarea individuală a rezultatelor.

2. Ce valori te definesc? Chestionar de identificare a valorilor. Corelarea valorilor personale cu domeniile de interes. Modalităţi de respectare a valorilor prin activităţi care ţi se potrivesc.

3. Cunoaşte-ţi tipul de personalitate. Test de personalitate – tipologiile lui Carl G. Jung. Întelegi categoriile de oameni în funcţie de atitudinea sau orientarea faţă de lume, felul în care percep lumea înconjurătoare, felul în care iau decizii, modul în care funcţionează cel mai bine în activitatea curentă. Îţi vei (re)cunoaşte tipul propriu de personalitate şi vei putea să afli ce tipuri de meserii ţi se potrivesc.

4. Cum pui în practică pasiunile şi calităţile. Principiul celor 5M: Aplică în viaţa ta cei 5M, indiferent de domeniul de activitate ales, ca să fii cât mai aproape de îndeplinirea vocaţiei tale. Exerciţiu personalizat de stabilire a planului de acţiune.

5. Debriefing – Concluzii – Paşi concreţi de acţiune. Vei putea să îţi stabileşti ce paşi ai de urmat în continuare pentru a fi sigur că eşti pe drumul vocaţiei tale. Cum îţi stabileşti următoarele obiective şi cum să le îndeplineşti – metode de succes.

Cursul are loc la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti nr. 47, et. 1. Taxa de participare este de 300 de lei, te poți înscrie pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.