Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum dezvolt inteligenţa copilului meu – Atelier de parenting

0

Ce tip de inteligență are copilul tău? Descoperă cum îl poţi ajuta să-şi dea seama la ce se pricepe mai bine, ce fel de carieră i s-ar potrivi şi cum îşi poate pune în valoare resursele intelectuale şi emoţionale. Participă din 9 aprilie la Atelierul online de parenting Cum dezvolt inteligenţa copilului meu, cu psihologul Gabriela Maalouf.

Ştiai că inteligenţa umană este de mai multe tipuri? Copiii nostri pot fi inteligenţi ca matematicieni, dansatori, pictori, antreprenori, dascăli sau sportivi. Uneori poate meseria pentru care sunt făcuţi nici nu are un nume încă.

Fiecare fel de inteligenţă se stimulează diferit şi implică o combinaţie diferită de simţuri. Ca să descoperi potenţialul din copiii tăi, s-ar putea să fie nevoie să experimentaţi mult.

E bine să-şi ajuţi copilul să-şi descopere potenţialul, să-l motivezi si să-l înveţi să se pună în valoare. Educaţia făcută în mod inteligent conduce către acest rezultat.

Temele celor trei întâlniri ale atelierului despre inteligența copilului sunt:

  1. Tipurile de inteligenţă şi cum le putem identifica la copiii nostri. Etapele de dezvoltare ale copiilor – ferestrele de oportunitate. Factorii de stimulare sau de inhibiţie.
  2. Cum învaţă oamenii – teste şi exerciţii. Cum stimulăm motivaţia. Diferenţa dintre motivaţia extrinsecă si cea intrinsecă. Ritmurile de învăţare şi realizarea de strategii conform acestui aspect. Stilul decizional şi importanţa lui în procesul învăţării.
  3. Inteligenţa emoţională. Strategii de: creştere a stimei şi încrederii de sine, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi limbaj, dezvoltarea gândirii creative şi interacţiunea spontană, exersarea exprimării libere şi asertive a propriilor emoţii.

Cele trei întâlniri au loc săptămânal, online, live, în seri de vineri, de la 19.00.

Taxa de participare – 240 de lei – se achită online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări cursul. Dacă ai și alte întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.