Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum devii fluent într-o limbă străină?

0

Pentru că oamenilor le este mai frică de vorbitul în public decât de moarte, tindem să ne ferim de dialog atunci când învăţăm o limbă străine. Învăţăm să citim, să înţelegem ce ni se spune, să scriem, iar ultima treaptă rămâne conversaţia pentru a nu strecutra vreo greşeală în fluxul rapid al dialogului.

Pentru a prinde curaj să ne exprimăm liber ideile, soluţia este simplă: bariera timidităţii poate fi depăşită doar prin exerciţiu şi dialog. Putem să ne propunem să vorbim cu prietenii în acea limbă, putem vizita o ţară în care se vorbeşte limba respectivă, sau putem să ne antrenăm citind cu voce tare pentru a ne familiariza cu pronunţia. O metodă eficienţa este participarea la cluburi de conversaţie special create pentru că participanţii să prindă încredere şi curaj.

Club de conversatie

La Shakespeare School există un astfel de club de conversaţie unde copiii şi tinerii capăta fluenţa în exprimare într-un cadru relaxat şi pot discuta pe temele care îi preocupă: muzică, sport, celebrităţi sau carieră pe care îşi doresc să o urmeze.  Chris Smeeton este profesorul britanic care îi poartă pe cursanţi în lumea conversaţiei şi îi cucereşte cu umorul englezesc, dar şi cu activităţi interactive care îi încurajează să vorbească.

“Cursul este foarte creativ şi te ajuta să vorbeşti deschis pe tot felul de teme, iar activităţile au fost mereu surprinzătoare. Nu a fost nicio şedinţă la care să nu râdem şi la care Chris să nu ne facă să ne gândim, să medităm asupra unui subiect.”, mărturiseşte Andeea, cursanta a clubului.

Clubul are atât modul de an şcolar, cât şi de vară. Sub denumirea “English Over a Cup of ICE Tea”, modulul de vara durează două săptămâni cu întâlniri zilnice de două ore şi se încheie cu o petrecere cu ceai englezesc răcoritor. Cei care vor să scape de emoţii şi să capete fluenţa în exprimare, dar şi un accent britanic de invidiat se pot înscrie până pe 9 august la numărul 021.230.20.06 saupe site-ul www.shakespeare-school.ro.

Shakespeare School este centrul de învăţare a limbii engleze din București, recunoscut de Cambridge ESOL, care pregăteşte anual peste 1.500 de copii și tineri (4-25 ani). Cu trei sedii și o istorie de peste 10 ani, Shakespeare School se mândreşte cu mii de cursanţi care au făcut performanţa în limba engleză, în ţară şi în străinătate, după ce i-au urmat cursurile. Modul de predare interactiv, abordarea caldă a profesorilor şi măsurarea lunară a rezultatelor definesc metoda Shakespeare School. Centrul oferă cursuri anuale pentru fiecare vârstă şi nivel de performanţă, cursuri de vară, tabere de engleză în ţară şi străinătate, cursuri pentru examenele Cambridge, TOEFL şi IELTS, cluburi de conversaţie cu profesor nativ şi un program de mentoring pentru părinţi. Mai multe detalii pe www.shakespeare-school.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.