Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum ajung tinerii mai aproape de mediul business?

0

Pe 2 decembrie tineri, ONG-uri, instituții de învățământ și companii sunt puși împreună pentru a dezbate care este rolul educației în dezvoltarea profesională a studenților, în cea de-a doua ediție a evenimentului Youth to Business, organizat de AIESEC România.

Afis

Fiind un eveniment concentrat pe participant, vom încerca să răspundem la unele dintre cele mai importante întrebări ale unui tânăr student: Care sunt competențele pe care le cer companiile de la un angajat? Cum le pot eu dezvolta în timpul studenției? Unde găsesc resursele necesare?

Evenimentul este structurat în trei părți care au scopul de a îmbina discursuri, discuții și workshop-uri pentru a definitiva rolul educației din perspectiva fiecărei entități implicate, ceea ce duce la o înțelegere mai bună a acestora, a modului în care funcţionează, a aşteptărilor şi dorinţelor sale, și în cele din urmă la micşorarea discrepanţelor dintre tinerii studenţi şi piaţa muncii.

Cel care va modera evenimentul este Adrian Cioroianu, Business Development Manager la Intel Corporation, pe când Marius Ștefan, Manager General Autonom Rent a Car, va deschide Youth to Business cu povestea lui despre provocările avute în viața profesională, despre modul în care lucrează cu angajații lui și care sunt așteptările față de aceștia.

Tinerii vor putea participa activ la o serie de discuții despre resursele de care pot profita în timpul studenției pentru a fi pregătiți pentru o carieră de succes. Printre speakerii cu care vor interacționa în aceste discuții se numără: Ștefan Pălărie (Școala de Valori), Cosmin Alexandru (Wanted Transformation), Adela Jansen (BRD), Traian Brumă (CROS), Daniel Pleșa (AIESEC România), Loredana Urzică (Uniunea Studenților din România) Irina Mîzală (Accenture), Magdalena Platis (Universitatea din București), Bogdan Cristescu (Procter&Gamble), Balvinder Powar (I.E. Business School).

Rolul companiilor în timpul workshop-urilor este acela de a sprijini tinerii în conștientizarea competențelor pe care la au în prezent și de a crea un plan de dezvoltare a acestora care să aducă mai aproape de profilul candidatului ideal. Companiile care au răspuns invitaţiei de a face parte din această ediţie a evenimentului sunt: Procter&Gamble, BRD, Vodafone, I.E. Business School.

Evenimentul va avea loc pe 2 decembrie, în intervalul orar 9.00-17.00, şi va fi găzduit de Hotelul Intercontinental București.

Pentru mai multe informaţii și pentru înscrieri puteţi accesa site-ul evenimentului www.youth2business.com.

AIESEC este cea mai mare organizație de studenți din lume, non-profit, apolitică. Prezența în 130 de țări și teritorii îi conferă un statut privilegiat și posibilități unice de creare de legături între națiuni, culturi, oameni. Astfel, AIESEC oferă tinerilor posibilitatea de a participa în internshipuri internaționale de voluntariat sau profesionale care au ca scop aducerea de impact pozitiv în societate și în dezvoltarea personală și profesională a tinerilor din întreaga lume prin oportunităţi de leadership şi o reţea internaţională de educare. Ceea ce face ca această organizaţie să se diferenţieze de restul este experienţa integrată şi faptul că AIESEC este condus de tineri pentru tineri.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.