Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cum a fost la Ziua cartierului Cotroceni?

0

Ziua cartierului Cotroceni o initiativa a ÎnCotroceni: Oameni, idei, Poveşti
4 iulie 2015, curtea si casa Ota, Str. Dr Staicovici nr. 26

De Ziua cartierului Cotroceni, eveniment desfăşurat cu sprijinul Ordinului Arhitectilor din Romania – Filiala Bucuresti, in cadrul Anualei de Arhitectura 2015, am avut parte de toate: de nori si de soare, de ploaie si de vant. Dar mai mult decat de niste simple stari ale vremii, am avut parte de o zi speciala, creata de oamenii care au venit in curtea si casa Ota. Ne-am intalnit cu prieteni si cu vecini mai tineri sau mai varstnici, unii veniti cu bicicleta, altii in baston sau in scaun cu rotile. Am povestit si ne-am cunoscut mai bine intre noi, cei care iubim Cotroceniul. Pe multi poate ca ii stiam de prin cartier, de la Supermarketul Nic, sau pur si simplu de pe strada. La un pahar de vin si printre pozele udate de ploaie, am stat de vorba si am aflat si mai multe povesti din Cotroceni, altele decat cele “spuse” de fotografiile expozitiei “Oameni si Povesti din Cotroceni”.

Lumea a targuit de la standurile aduse InCotroceni de business-rile de cartier: Merlin, Assamblage – Școala De Bijuterie Contemporană, Wagner Arte Frumoase şi Poveşti, Baroque Books & Arts si Ploosh. Copiii s-au jucat cu nisipul kinetic, au desenat case din Cotroceni cu Matei, au impletit margele si coliere din materiale naturale cu Claudia si au facut karate cu Flavius. Intre timp, parintii s-au bucurat de meniurile cu arome persane aduse de Reza, au admirat picturile lui Nicolae, au facut yoga cu Elena, sau au participat la atelierul motivational „Înțelepciunea munților înalți”, cu Claudia.

incotroceni
Pe parcursul zilei am ascultat doua concerte de jazz aduse InCotroceni de Gabriela Costa & Alex Man si de Alexandru Arcus si Adi Stoenescu duo. Pe seara, ne-am bucurat de filmele documentar aduse de Docuart si de proiectiile 3d facute de Sorina si de Aural Eye.

Cufarul cu opinii s-a umplut de chestionarele completate de cotrocenari si asa vom putea identifica si prioritiza actiunile pe care vrem sa le intreprindem in viitorul apropiat in cartierul nostru. „Gazeta de perete” a gazduit petitia catre Enel impotriva practicii de a monta panourile electrice pe gardurile Cotroceniului. Petitia fost semnata de peste 150 de persoane si va fi inaintata Enel saptamana urmatoare.

Iubim Cotroceniul si vrem sa il pastram frumos!

Program:

10.00: Inaugurarea expoziției de fotografie „Oameni şi Poveşti din Cotroceni”

10.00–19.00: Târg cu obiecte frumoase din cartier:

* Wagner Arte Frumoase şi Poveşti
* Baroque Books & Arts
* Assamblage – Școala De Bijuterie Contemporană
* Ploosh

10.00–19.00: Vizitarea expoziției de pictură a artistului Nicolae Comănescu *Galeria 26

10.30–11.30: Atelier de pictură pentru copii, cu artista Măriuca Stanciu *Galeria Romniceanu (în aer liber)

11.30-12.30: Atelier de explorare creativă pentru copii – decorațiuni din materiale naturale – cu Claudia Damoc (în aer liber)

13.30-14.30: Concert de muzică braziliană şi românească interbelică, cu Gabriela Costa & Alex Man (în aer liber)

14.30-16.00: Curs de YogaGym pentru adulți, cu Elena Ungureanu (mansardă)

16.30-17.30: Lecție de karate pentru copii, cu Flavius Predoi (mansardă)

17.30-18.30: Atelier motivaţional pentru adulţi „Înțelepciunea munților înalți”, cu Claudia Damoc

20.30-21.30: Concert de jazz instrumental, cu Alexandru Arcuș și Adi Stoenescu duo

21.30-22.30: Proiecție de filme documentare în aer liber – Docuart
*Vibraţia (r. Germain Kanda) – 14 min.
*Stremţ 89 (r. Anda Puşcaş, Dragoş Dulea) – 13 min.

22.30: Natural street texture (3d mapping) de Sorina Dumitru

Meniul de prânz/seară a fost adus ÎnCotroceni de Reza şi a fost plin de arome persane!
in cotroceni 4

in cotroceni 1

Descrierea organizatiei si a echipei proiectului

Suntem un grup de locuitori din Cotroceni, care ne-am propus sa facem din cartierul nostru un spatiu mai bun de locuire, un cartier mai primitor si mai armonios pentru toti locuitorii sai. Scopul nostru este ca locuitorii Cotroceniului sa se cunoasca mai bine si sa se identifice cu spiritul comunitatii unde traiesc si astfel calitatea vietii sa creasca.
Initiativa noastra a porrnit cu un plan de actiuni concrete si cu promovarea comunitatii in cadrul paginii de Facebook : https://www.facebook.com/incotroceni
Provocarea noastra este ca impreuna sa initiem actiuni pentru a veni in intampinarea nevoilor comunitatii, in vederea unei mai bune cunoasteri a resurselor din Cotroceni, a consolidarii sentimentului de apartenenta la comunitate, a implicarii active si creative a locuitorilor, a pastrarii si valorificarii patrimonial cultural si arhitectural si totodata a cunoasterii si solutionarii problemelor cu care se confrunta comunitatea.
Echipa proiectului reuneste 5 persoane cu experienta in diverse domenii:

Roxana Staicu – experienta de 15 ani in business, financiar bancar si in domeniul ONG
Maria Ungureanu – experienta de mai mult de 10 ani in domeniul arhitecturii
Iulian Ungureanu – experienta de mai mult de 10 ani in domeniul arhitecturii
Matei Arnautu – experienta 18 ani in domeniul artelor vizuale si in publicitate
Vlad Catuna – experienta de 5 ani in domeniul ONG
Dinu Drog – experienta de 10 ani in domeniul avocaturii

Obiectivele proiectului

Locuitorii Cotroceniului doresc sa isi cunoasca si sa isi pretuiasca comunitatea si sa traiasca mai bine in cartierul lor. Proiectul propus are ca obiectiv principal activarea comunitatii din Cotroceni printr-un eveniment public, reunind diverse activitati sustinute prin implicarea voluntara a membrilor comunitatii. Totodata, proiectul constituie o premisa pentru initiative ulterioare, bazata pe feedback-ul si opinia participantilor.
Obiectivele principale:
• Stimularea cetateniei active si consolidarea comunitatii din cartierul Cotroceni (actiuni interactive de tip atelier);
• Cunoasterea dificultatilor cu care se confrunta locuitorii Cotroceniului;
• Identificarea elementelor de istorie urbana;
• Implicarea activa a cetatenilor prin activitati de voluntariat;
• Promovarea si valorificarea patrimoniului cultural si arhitectural.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.