Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cultura uneşte. Performance audio-video 50-25-10 Ia cu Vlaicu Golcea, Mihai Păcurar şi Oscar Loeser

0

Joi, 18 mai 2017, ora 19.00

Muzeul Naţional de Artă Contemporană, et. 4

(accesul prin Calea 13 Septembrie)

Anul acesta este un an care marchează trei jubilee importante în contextul relaţiilor bilaterale între România şi Germania: sunt 50 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice dintre Romania si Republica Federală Germania, 25 de ani de la semnarea Tratatului de prietenie romano-germană şi 10  ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

În evoluţia relaţiilor dintre cele două ţări, cultura a avut întotdeauna o însemnătate deosebită, drept pentru care Ambasada a decis aniversarea acestor trei momente istorice printr-un proiect artistic, care va fi lansat joi, 18 mai 2017, ora 19.00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană: o instalaţie audio-vizuală concepută de trei artişti contemporani: Vlaicu Golcea (compozitor şi performer)/România, Mihai Păcurar (setdesigner şi artist vizual) /România şi Oscar Loeser (artist vizual)/Germania, care se întâlnesc pentru prima dată într-un proiect comun.

despre concept

Vlaicu Golcea: „vom avea ca impuls de pornire retrospectiva Mihai Olos (http://www.mnac.ro/archives/6258 ) – dar este doar o preluare a unei energii şi a unui vocabular morfologic – filtrat şi îmbogăţit cu alte trei discursuri, deloc similare. Sunt trei discursuri care se nasc din trei zone artistice şi estetice diferite, dar care formează o nouă aură energetică, asimilată conceptului de prietenie şi dialog.”

https://soundcloud.com/vlaicu-golcea

Mihai Păcurar (http://www.teatral.ro/artist/mihai-pacurar):

Întâlnirea-instalaţie dintre cei trei artişti poate fi privită ca o întâlnire izometrică între trei axe care se întâlnesc într-un punct comun, într-un nod imaginat de Mihai Olos.

Oscar Loeser, activ la „Fabrik Potsdam”, Zentrum für Tanz- und Bewegungskunst, http://www.fabrikpotsdam.de/ consideră proiectul ca o sculptură sonoră, un dialog vizual construit pe trei axe carteziene, care secţionează spaţiul în perspective diferite, transformând acest performance într-o instalaţie.

Intrarea este liberă!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.