Culinarium

0

Weekend-urile reci de toamnă pot deveni mai blânde dacă ne răsfăţăm cu reţete fierbinţi şi delicioase. Pentru că în această perioadă cu toţii petrecem mai mult timp alături de cei dragi în casă, îţi propun să ne aventurăm în mansardă şi să descoperim împreună aromele de sezon, multe şi intense. Vom fi creativi şi ne vom juca cu texturi, arome şi culori, astfel încât la finalul sesiunilor, rezultatul nu doar să ne încânte papilele gustative, ci şi ochii.

Culinarium

Pe parcursul celor două workshop-uri ale atelierului Culinarium, vom testa împreună o serie de reţete vegetariene de toamnă pentru toate cele trei mese principale ale zilei şi vom descoperi că a mânca sănătos este cel mai frumos şi simplu mod de a ne iubi pe noi înşine, de a ne încărca la o priză cu energie pozitivă sau de a-i face fericiţi pe cei apropiaţi.

În cadrul primului workshop ne vom bucura de legumele de toamnă şi vom realiza quiche-uri aromate, dar şi salate rapide şi inedite. La cea de-a doua întâlnire ne vom concentra atenţia pe fructe de sezon şi condimente parfumate. Cu mâini dibace şi voie bună le vom transforma în deserturi uşoare şi în licori aromate.

Atelierul se adresează tuturor pofticioşilor, indiferent dacă sunt vegetarieni sau nu.

Cu cine?

Emilia Radu: Gătesc cu drag de la 10 ani, chiar dacă la acea vârstă eram doar asistentul personal al mamei. Nu mi-am dat seama nici până acum dacă bucătăria era camera mea preferată pentru că îmi plăcea să gust mereu prima sau deoarece curiozitatea pentru caietul plin de reţete al mamei era indubitabil mai mare decât joaca cu păpuşile. Încurajată de familie, la 16 ani făceam parte dintr-o echipă de bucătari care se asigurau ca invitaţii cuplurilor proaspăt căsătorite să primească meniuri impecabile. Pe parcursul a cinci ani am fost “în culisele” a peste 40 de nunţi, iar ulterior mi-am continuat explorările culinare peste hotare, în toate călătoriile pe care le-am întreprins. În perioada în care am studiat în Turcia, m-am familiarizat cu mirodeniile şi cum puteau acestea să schimbe savoarea mâncărurilor, precum şi cu ingredientele exotice pe care la întoarcerea în ţară le căutam cu încăpăţânare. Mi-am dat seama însă că cel mai important condiment pe care îl poţi pune în orice fel de mâncare este, de fapt, pasiunea. Pasiunea de a găti pentru cei dragi, de a-i face să zâmbească, de a avea grijă de ei.

Cu ce?

Condimentul secret (menţionat mai sus) şi cu un şorţ colorat.

Când?

sâmbată@incubator107 , 11 octombrie 2014 de la 16:00 la 18:00

sâmbată@incubator107 , 18 octombrie 2014 de la 16:00 la 18:00

Cum?

Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Culinarilor/1384 înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie: http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

 

Despre autor

avatar

Incubator107 este locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în oameni dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții. Așteptăm propuneri de ateliere inedite, personale și cu suflet din orice domeniu al vieții de-după-birou. Meșterii noștri pot fi pasionați, inițiați sau experți. incubator107 este un proiect al asociației culturale Macaz. Funcționăm din donațiile învățăceilor pe care le împărțim în trei - spre meșteri, facturi & materialele pentru ateliere și echipa incubator107. În același spirit al schimbului și al libertății, am clocit un loc în care poți aduce un obiect și lua altul la schimb. TROC se numește și ne e foarte drag. Fiecare lună începe cu câte o Nocturnă unde experimentăm rând pe rând toate atelierele din luna ce urmează. Invitații noștri vin cu merinde făcute în casă, trec din experiență în experiență și se înscriu la atelierele care i-au convins. La răsărit de soare avem cântare și cafea la oală. incubator107 a pornit în mansarda unei case în aprilie 2011 și pentru că noi credem că e nevoie de un incubator în fiecare oraș, am pornit caravana prin România. Am găsit în Iași (din aprilie 2012), Cluj (din mai 2012), Timișoara (din iulie 2012), Brașov (din octombrie 2012) și Oradea (din mai 2013) echipe descurcărețe care au pornit incubator107 la ei în oraș. Dacă ești din alt oraș și crezi că poți coordona un incubator, cheamă-ne!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.