Culese din Balkani, festival de film documentar etno-antropologic, vă invită la prima proiecție specială din acest an: OAMENI ȘI FIARE.

0

Culese din Balkani, festival de film documentar etno-antropologic, vă invită la prima proiecție specială din acest an: OAMENI ȘI FIARE.
Duminică, 29 ianuarie, ora 20.30,
cu intrare liberă ca paserea cerului,
+ Q & A cu realizatorii documentarului: regizorul Hanno Höfer
și coordonatorul proiectului, etnologul Laura Jiga Iliescu.

oameni si fiare
OAMENI ȘI FIARE este un film documentar ce vorbește despre cercetarea statutului, real și imaginar, al lucrătorului în fier în societatea românească, din epoca preindustrială la societatea de consum.
Documentarul, complementar cărții (“Oameni și fiare”, ediție bilingvă română-engleză, autori: Laura Jiga Iliescu – coordonator, Nicolae Teodoreanu și Monica Beatrice Bercovici), admirabil realizat din perspectivă etnologică și artistică de către Hanno Höffer, este parte a proiectului de investigare a componentei imateriale pe care o presupune prelucrarea manuală a fierului.

OAMENI ȘI FIARE
Regia: Hanno Höfer
Coordonator: Laura Jiga Iliescu
Imaginea: George Oprea, Nora Agapi
Montaj: Dobrică Lospă
Muzica: Hanno Höfer
Anul producției: 2012
Filmul a fost realizat în cadrul proiectului CNCSIS.

Culese din Balkani este un festival inițiat de COOPerativa Tradițională, organizat împreună cu #CEVAMuzeul Național al Țăranului Român și Clubul Țăranului.

Vă așteptăm cu un ceai cald.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.