Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cu ocazia Săptămânii Internaționale a Coaching-ului, ICF România donează 350 de ore de coaching

0

În perioada 7-13 mai se sărbătorește la nivel internațional Săptămâna Coachingului. Cu această ocazie Federația Internațională de Coaching România (ICF) oferă pro-bono, cu ajutorul membrilor săi, 350 de ore de coaching. Astfel, în perioada 7-13 mai cei interesați pot intra pe site-ul Federației http://www.coachfederation.ro/ro/ și se pot înscrie pentru o sesiune gratuită de coaching la unul dintre cei 40 de profesioniști care voluntariază cu această ocazie.

“Pentru ICF această săptămână are un rol semnificativ în promovarea coaching-ului profesionist. Sunt foarte multe mituri despre coaching și ne dorim ca prin experimentarea unor sesiuni profesioniste cu membri noștri, mediul de business din România să înteleagă mai bine aportul pe care îl poate avea coaching-ul în creșterea eficienței și atingerii potențialului de leadership. Toți membri ICF își asumă zi de zi rolul de a promova cele mai înalte standarde în coaching și susținem creșterea profesiei astfel încât aceasta să contribuie la dezvoltarea societății în care trăim,” spune Daiana Stoicescu, Președinte ICF România

Cei care aleg să experimenteze coaching-ul în săptamâna 7-13 mai alături de profesioniștii ICF vor avea ocazia să inteleaga beneficiile unui astfel de suport.

În procesul de alegere a unui coach, ICF România vă recomandă să luați în considerare următoarele:

  • gândiți-vă la timpul pe care sunteți dispus să îl investiți în această primă experiență
  • stabiliți-vă obiectivele
  • luați legătura cu coach-ul ales și luați-vă timp să vorbiți puțin cu el/ea la telefon pentru a vedea daca există chimie sau dacă poate ajuta
  • stabiliți împreuna programul sesiunii și experimentați coaching-ul profesionist. Sesiunea de coaching poate avea loc face to face sau remote (telefon, skype, zoom etc.)

În România ICF are 116 membri din care 70 acreditați (2 la nivel MCC – Master Certified Coach; 16 la nivel PCC – Professional Certified Coach și 52 la nivel ACC – Associate Certified Coach).

La nivel global sunt 53.300 de profesioniști în coaching aceștia, generând în 2016 un venit de peste 2300 milioane USD (2016 ICF Global Coaching Study). În Europa de Est profesează peste 4500 de coachi care au înregistrat în 2016 venituri de 70 milioane USD, regiunea având un potențial de creștere semnificativ.

Despre Săptămâna Internațională a Coachingului

Săptămâna Internațională a Coachingului (ICW) este o celebrare globală, anuală, a profesiei de coaching. ICW 2018 are loc în perioada 7-13 mai 2018.

Inițiată în 1999 de Jerri N. Udelson, membru ICF, MCC, Săptămâna Internațională a Coachingului are intenția de a educa publicul cu privire la valoarea colaborării cu un coach profesionist și de a recunoaște rezultatele și progresul obținute prin procesul de coaching. Pe parcursul acestei săptămâni coachi din întreaga lume oferă o varietate de activități și servicii pro bono în comunitățile locale pentru a permite și altor persoane să trăiască Experiența de Coaching și beneficiile sale la prima mână.

Despre ICF

ICF este o organizație lider la nivel mondial, non-profit, cu 33.000 de membri si 22.000 de coachi acreditați.  In peste 100 de țări. ICF este dedicată promovării profesiei de coaching prin stabilirea unor standarde de înaltă etică profesională, oferind certificare independentă și construirea unei rețele mondiale de coachi acreditati. Coachingul este un o profesie diferită de terapie, consultanță, mentorat, trainig. ICF definește coachingul ca un parteneriat cu clienții, într-un proces creativ de provocare a gândurilor, care îi inspiră să își maximizeze potențialul personal și profesional.

Pentru mai multe informații, vă rugăm vizitați http://www.coachfederation.ro/ro/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.