Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CTRL x Outernational prezintă: Mark Ernestus Ndagga Rhythm Force (Senegal)

0

CTRL x Outernational prezintă: Mark Ernestus Ndagga Rhythm Force (Senegal)

După succesul răsunător pe care l-au avut în cadrul festivalului Outernational Days 2 din 2017, trupa de percuționiști senegalezi a lui Mark Ernestus revine în București, duminică, 10 noiembrie, la club Control, în cadrul unui nou eveniment din seria CTRL x Outernational.

Ndagga Rhythm Force este continuarea proiectului Jeri-Jeri, inițiat de către artistul german de muzică electronică Mark Ernestus în urmă cu peste cinci ani. De la întâlnirea inițială cu un clan de toboșari și percuționiști din Senegal, proiectul lui Mark Ernestus a evoluat în ceva nou la propriu.

Ndagga Rhythm Force întruchipează mișcarea haotică, fluidă, care separă ritmurile africane de cele occidentale. Fiecare show live al trupei este diferit, dar nu lipsește niciodată energia molipsitoare pe care o emană senegalezii atunci când sunt pe scenă.

Poliritmia evocată de către percuționiști se împletește cu sunetul impecabil de bogat și limpede al lui Ernestus, iar roiurile de tobe curg de la o piesă la alta, creând o adevărată frenezie.

Formula actuală a proiectului Ndagga Rhythm Force este compusă din: Bada Seck (sabar), Mbene Diatta Seck (vocal), Modou Mbaye (talking drum), Mangone Ndiaye Dieng (drum set), Fatou Wore Mboup (dancer), Ibou Mbaye (keyboard), Serigne Mamoune Seck (sabar), Mark Ernestus (sound)

Mark Ernestus este un producător legendar de muzică electronică din Germania. A fondat magazinul de discuri Hard Wax din Berlin și este co-fondatorul proiectelor de dub techno Basic Channel și Rhythm & Sound (alături de Moritz von Oswald).

Bilete pentru evenimentul de pe 10 noiembrie din clubul Control sunt disponibile pe eventbook la prețul de 40 de lei.

Youtube links:

https://www.youtube.com/watch?v=G4iKmXTfUv8

https://www.youtube.com/watch?v=6W4pGMwAGIw

https://soundcloud.com/nakedcityfestival/naked-city-recordings-marc-ernestus-ngdagga-rhythm-force

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.