Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CSRevolution: o noua etapa de dezvoltare a CSR-ului

0

O noua carte de colectie marca Inspire Business, CSRevolution, a fost lansata pe 26 iulie, la Hotel Caro, in cadrul unui eveniment elegant la care au participat presa, colaboratorii, reprezentanti din companii si din ONG-uri.

CSRevolution este prima carte de colectie despre responsabilitatea sociala a companiilor din Romania si subliniaza nevoia de a atrage cat mai multi participanti in acest proces de pastrare a bunastarii resurselor, de eficientizare a utilizarii lor prin inovatii tehnologice evoluate care au in vedere grija fata de oameni si mediul inconjurator. Publicatia reuneste profilele unor companii care doresc sa aduca in prim plan idei notabile, implicarea si rezultatele obtinute prin implementarea de proiecte remarcabile in domeniu.

Evenimentul pune in lumina evolutia responsabilitatii sociale corporative in Romania marcata de participarea activa a companiilor la dezvoltarea societatii. Prin aceasta atitudine, mediul corporatist transmite un mesaj de implicare mult mai puternic, ca un exercitiu de solidaritate care face trecerea catre o noua etapa de dezvoltare a CSR-ului.

In cadrul lansarii acestei cartii au fost surprinse cateva momente speciale, debutand cu discursul Ancai Matei  – Publisher Inspire Business, urmat de Cosmin Jurcan – Presedintele Fundatiei Liciunium – care a transmis celor prezenti cat de important este sa crezi in potentialul tinerilor cu handicap locomotor care doresc sa atinga performanta. Andrei Sulyok – Director General Lindab si Catalina Roman – Communication Manager Unicredit Tiriac Bank au comunicat motivatia implicarii in proiectul CSRevolution si importanta pentru compania pe care o reprezinta de a investi si de a aduce un plus de valoare comunitatii.

Lansarea cartii CSRevolution a marcat, de altfel, si lansarea oficiala a platformei online cu acelasi nume pe care ne dorim sa o crestem cu mult entuziasm, planificari si strategii gandite si implementate cu atentie si responsabilitate. Mai mult decat atat, avem convingerea ca vom forma o comunitate  tanara, bine informata si educata privind CSR-ul cu ajutorul companiilor, ONG-urilor, fundatiilor, bloggerilor si jurnalistitlor, a tuturor celor interesati de sustinerea spiritului civic si responsabil.

Multumim partenerilor (Opel si Prima TV)si sponsorilor (Siveco, ING Asigurari de Viata, Antalis, LifeCare, UPC, L’Oreal, Lindab, OTP Bank, Scania, UniCredit Tiriac Bank, Banca Transilvania, Eureko, Avon Cosmetics, Dwyn Shop, Lenovo, Aqua Carpatica, Codecs, Acredo) pentru increderea si sprijinul acordat.

Cartea poate fi comandata online pe site-ul www.csrevolution.inspirebusiness.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.