Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crucea Roșie Română și AUCHAN sprijină cu alimente și produse de igienă peste 2700 de persoane nevoiașe din 10 județe

0

Crucea Roșie Română, împreună cu AUCHAN România,  sprijină cu alimente de bază și produse de igienă peste 2700 de persoane nevoiașe din 10 județe ale țării.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, peste 2.700 de persoane nevoiașe din județele Argeș, Bihor, Brașov, Dolj, Hunedoara, Iași, Prahova, Satu Mare, Sibiu, și Sectorul 4 al Municipiului București primesc, anul acesta, pachete cu alimente și pachete cu produse de igienă. Beneficiarii au fost identificați și incluși în proiect pe baza evaluărilor efectuate de către filialele de Cruce Roșie, precum și de către DGASPC-urile de sector sau din județe.

peste-2700-de-pachete-cu-alimente-si-produse-de-igiena-pentru-persoanele-vulnerabile

Acțiunea face parte din proiectul Mobilizatron”, desfășurat de Auchan România:

„Campania Mobilizatron s-a născut din dorința noastră de a sărbători 10 ani de prezență Auchan în România printr-o investiție susținută în localitățile în care ne desfășurăm activitatea, în calitate de companie responsabilă, așa cum am făcut-o pe tot parcursul existenței noastre. Obiectivul nostru este de a genera valoare pentru clienții și partenerii noștri, dar și pentru comunitățile din România. Prin urmare, chiar clienții noștri au selectat cauzele în care am investit. Conform votului public, jumătate din investiția totală de 200.000 de euro a fost direcționată spre Crucea Roșie Română, pentru ajutorarea cu alimente de bază a familiilor și persoanelor nevoiașe din țară în preajma sărbătorilor de iarnă. Echipa Auchan a îmbrățișat această cauză mai departe de oferirea de finanțare – colegii mei, angajații Auchan România, sunt implicați direct în oferirea pachetelor care vor aduce bucurie în viețile a peste 2700 de români” – a declarat Ionuț Ardeleanu, CEO-ul Auchan România.

„Mulțumim Auchan România pentru că s-a alăturat Crucii Roșii Române în lupta împotriva foamei. Pentru miile de familii din România aflate în pragul sărăciei, acest ajutor este foarte important și poate asigura chiar necesarul de hrană al unei familii timp de o lună”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România. 

După ce timp de 10 ani Auchan a făcut Diferența cu Plus, oferind în fiecare zi clienților săi o gamă largă de produse cu prețuri mici, compania a invitat consumatorii să contribuie prin voturile lor la a face Diferența cu Plus pentru orașul în care trăiesc. Campania “Mobilizatron” a mobilizat aproape 600.000 de clienți Auchan din cele 18 orașe în care retailerul are deschise 33 de magazine. Aceștia au votat una dintre cele 3 cauze pentru dezvoltarea comunităților locale: educație (crearea de spații educaționale alternative), ajutor umanitar (pachete pentru copii și vârstnici din mediile defavorizate), mediu (activitate de ecologizare sau împădurire).

Proiectele care au acumulat cele mai multe voturi sunt susținute financiar de către Auchan și implementate cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale partenere, pentru a contribui la dezvoltarea comunităților în care vor deveni realitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.