Crucea Roșie Română lansează proiectul “Mese calde pentru copii defavorizați”

0

Societatea Națională de Cruce Roșie din România lansează proiectul „Mese calde pentru copii defavorizați”. Prin intermediul acestui proiect 240 de copii nevoiași din județele Covasna, Tulcea, Mehedinți și Vaslui vor beneficia de o masă caldă în fiecare zi până la sfârșitul anului școlar.

Sărăcia este cel mai invocat motiv al abandonului şcolar atât în mediul rural cât și în mediul urban. Imposibilitatea de a plăti rechizitele copiilor, hainele și încălțămintea, lipsa hranei sunt factori care îi determină pe unii părinți să renunțe la școlarizarea copiilor lor. Crucea Roșie Română și-au propus să vină în sprijinul a 240 de copii nevoiași din județele Covasna, Tulcea, Mehedinți și Vaslui prin asigurarea unei mese calde pe zi. Condiția ca acești copii să rămână în program este să să frecventeze școala, să nu acumuleze absențe nemotivate și să aibă o situație școlară bună sau să manifeste interes pentru îmbunătățirea acesteia.

DSC_3356

“Este al doilea proiect pe care Crucea Roșie Română îl lansează, anul acesta, pentru a veni în sprijinul copiilor proveniți din familii nevoiașe și implicit pentru prevenirea abandonului școlar. Considerăm că educația copiilor trebuie să fie o prioritate și vom încerca prin proiectele și programele noastre să venim în sprijinul a cât mai multor familii sărace. Ne dorim să susținem continuarea acestui proiect și chiar extinderea lui în cât mai multe zone prin fondurile colectate în cadrul campaniei 2%.”, a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Începând cu data de 1 martie 2016 câte 60 de copii nevoiași din comunitățile Negrești (Vaslui), Belin și Comana (Covasna), municipiul Tulcea, Jidoștița (Mehedinți) vor primi o masă caldă chiar în incinta școlii, într-o sală de curs special amenajată. Alimentele sunt furnizate de firme de catering de la nivel local, iar voluntarii filialelor de Cruce Roșie vor asigura servirea mesei.

Proiectul „Mese calde pentru copii defavorizați” este susținut cu fonduri colectate de Crucea Roșie Română în anul 2014 – 2015 în cadrul Galei Crucea Roșie.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.