Crucea Roșie Română dă startul primului Festival de Prim Ajutor

0

În perioada 11 – 12 septembrie Societatea Națională de Cruce Roșie organizează primul Festival de Prim Ajutor din România. Timp de două zile, 28 de echipe de prim ajutor din 24 de țări europene vor lua parte la competiția FACE (First Aid Convention in Europe), precedată de Gala Crucii Roșii Române.

FACE este o competiție anuală ce aduce împreună echipele de prim ajutor ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii din Europa pentru a demonstra abilitățile acestora de acordare a primului ajutor, prin demonstrații spectaculoase de intervenție în situații de urgență. Aflat la cea de-a 28-a ediţie internațională și pentru prima oară în România, evenimentul reunește la București peste 500 de participanți și suporteri.

Iuliana Tudor
Festivalul va debuta, în ziua de 11 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 al capitalei, cu o paradă a tuturor echipajelor participante și va continua, în aceeași seară, cu Gala Crucii Roșii Române.

La eveniment va lua parte și Alteța Sa Regală Principele Lorenz al Belgiei.

Cu această ocazie, va avea loc un concert în aer liber, susținut de Direcţia 5, Alexandra Ungureanu și Crush, Mellina și Mircea Eremia, JO, Uddi, Maxim și Proconsul. În a doua zi a festivalului, începând cu ora 08.30, echipajele participante vor lua startul în Competița Europeană de Prim Ajutor.

Programul complet al Festivalului de Prim Ajutor, 11-12 septembrie, Parcul Lumea Copiilor din Sector 4 București, este disponibil mai jos:

Vineri, 11 septembrie (19.30 – 24.00)
• Parada echipelor participante la Competiția Europeană de Prim Ajutor
• Gala Crucii Roșii Române – Concert în parc (intrarea liberă)
Sâmbătă, 12 septembrie
• 08.30 – 18.30 – Competiția Europeană de Prim Ajutor
• 20.00 – 22.00 – Festivitatea de premiere

Mai multe informaţii despre Crucea Roşie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro şi paginile de www.facebook.com/crucearosieromana şi www.youtube.com.

Evenimentul este susținut de: Primăria Sector 4 București
Partener: Fundația Vodafone România
Sponsori: Carrefour România, Prestan, Help Net, METRO România, Tymbark Maspex SRL și Albrau Prod
Parteneri media: Televiziunea Română, Radio România, Itsy Bitsy FM, LOWE România

Despre Societatea Naţională de Cruce Roşie din România

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România fondata în 1876, este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliara autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile.
Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie,vârstă, apartenență socială sau politică.
Principiile fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie sunt: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate, Universalitate.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.