Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Crosul Padurii, eveniment caritabil pentru cresterea Padurii Copiilor

0

Crosul Padurii este un eveniment sportiv de strangere de fonduri cu traditie pentru programul “Adopta un copac!”, organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila. Cu fondurile obtinute se va continua activitatea de plantare a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania.

Asociatia ViitorPlus si partenerii sai organizeaza ce-a de-a IV-a editie a Crosului Padurii, in dimineata zilei de 4 noiembrie 2012, in Parcul Tineretului, la care sunt asteptati sa participe peste 600 de alergatori. Cunoscut in anii anteriori si ca antrenament al Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, anul acesta Crosul Padurii vine la aproape o luna dupa, timp in care alergatorii si-au refacut fortele pentru o noua runda de sport in slujba unei cauze nobile.

Participanti la Crosul de duminica aceasta vor alerga pentru Padurea Copiilor. Padurea Copiilor este o campanie a programului ”Adopta un copac!”, prin care se doreste plantare cate un puiet pentru fiecare nou-nascut din Romania. In primavara acestui an, au fost plantati primii 5.000 de puieti ai campaniei, iar in toamna aceasta urmeaza a fi plantati inca 10.000 de puieti, in comuna Poroschia din judetul Teleorman. Pana in prezent, in cadrul programului “Adopta un copac!” s-au plantat peste 180.000 de puieti in 5 locatii: in comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi; Bragadiru din judetul Ilfov; Draganesti-Vlasca si Poroschia, judetul Teleorman – unele din cele mai slab impadurite judete din tara.

Crosul Padurii va cuprinde 3 probe la care se pot inscrie sustinatorii Padurii Copiilor: Cursa Lunga de 10 km, Cursa Populara de 3 km si Cursa Copiilor de 1 km. Evenimentul va cuprinde si Marsul Bebelusilor, organizat impreuna cu cei de la Active Baby. Parintii cu copii de pana la 1 an sunt invitati sa participe la acest mars pentru a arata ca trebuie sa ne crestem padurile asa cum ne crestem si copiii, daca vrem ca acestia sa respire aer curat si sa creasca intr-un mediu inconjurator sanatos.

Crosul Padurii este organizat de ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila, Asociatia Bucharest Running Club si Ro Club Maraton. Partenerii evenimentului sunt: Metro Cash&Carry, Nutrilite, BodyExprim, Rentrop&Straton, Adidas Body Care, ApaNova Bucuresti, Eventix, Mediadocs Junior, Qual media.

Parteneri media: alerg.ro, copilul.ro, insport.ro, liberinmiscare.ro, romaniapozitiva.ro, sustinem.info, 4run.ro, inparc.ro, qbebe.ro.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.