Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Cristian Tudor Popescu, Magda Mihăilescu și Marian Crișan au acordat 8 premii la a 4-a ediție a Docuart Fest


0

marele_premiu3

Duminică, 4 octombrie 2015, s-a încheiat a 4-a ediție a București Docuart Fest. Festivalul documentarului românesc și-a desemnat câștigătorii celor 3 secțiuni competiționale.

Juriul, format din Cristian Tudor Popescu, Magda Mihăilescu și Marian Crișan, a decis să acorde marele premiu documentarului “Roboțelul de aur” regizat de Mihai Dragolea și Radu Mocanu.
Premiul a fost înmânat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu: „Criteriul principal după care juriul s-a ghidat în acest palmares a fost chiar definiția documentarului, ce îl deosebește de filmul de ficțiune, în primul rând aderența la real, să lucreze cu secvențe de real, fără mizanscenă, fără trucuri, fără efecte speciale, încercând să folosească doar ceea ce oferă viața pentru ecran”.


Filmul vorbește despre Steluța Duță, o boxeriță de 32 de ani, abandonată la naștere, multiplă campioană europeană și mondială, care se pregătește pentru ultimul mare campionat din cariera sa sportivă. Speră că acest ultim câștig îi va aduce lucrul pe care nu l-a avut niciodată, o casă.


Premiu pentru pentru cea mai bună regie la secțiunea studențească a fost acordat lui Artur Boruzs, pentru pentru filmul documentar “Românești”.


Premiu pentru pentru cea mai bună imagine, secțiunea studențească, a fost înmânat lui Dragoș Mihai Hanciu pentru filmul “Brudina”, regia Dragoș Mihai Hanciu.


Premiu pentru pentru cel mai bun montaj, secțiunea studențească a fost acordat lui Cristian Radu pentru montajul filmului documentar “Românești”, în regia lui Artur Boruzs.


La secțiunea principală, premiul pentru cea mai bună regie a fost câștigat de Răzvan Georgescu pentru filmul documentar, “Pașaport de Germania”.


Premiu pentru pentru cea mai bună imagine, secțiunea principală, a mers către Susanne Schüle pentru imaginea filmului documentar “Afară”, regia Andrei Schwartz.

În cadrul aceleași secțiuni, principale, premiul pentru cel mai bun montaj a fost câștigat de Letiția Ștefănescu pentru montajul filmului documentar “Aliyah DADA”, regia Oana Giurgiu.


Începând cu această ediție, Docuart Fest a introdus o nouă secțiune competițională, dedicată documentarului de televiziune. În cadrul acesteia, premiul a fost câștigat de filmul “Călușarii din Bârla”, în regia Adrianei Oprea.


Despre selecția de filme din acest an, filmologul Cristian Tudor Popescu a afirmat: „Au fost filme bine făcute din punct de vedere cinematografic, montaj, imagine, regie chiar, însă, au fost marcate de tezism, de încercarea de a manipula spectatorul adunând niște date reale, dar ducându-le spre ideea pe care realizatorul vrea să o impună cu orice preț spectatorilor.”


Filmele proiectate la Docuart Fest au fost urmate de sesiuni de Q&A cu realizatorii, moderate de Florin Barbu, Celina Nițu și Daniela Apostol.

Festivalul s-a încheiat duminică seara, cu gala de premiere și o retrospectivă Thomas Ciulei. Ediția

a 4-a a festivalului dedicat exclusiv documentarului românesc a avut loc în perioada 30 sept – 4 octombrie 2015, la Cinemateca Eforie și Cinema Muzeul Țăranului, cu intrare liberă.


Ediția din acest an a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și a Ministerului Culturii, partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.
Organizatorii Docuart Fest mulțumesc sponsorilor și partenerilor media ce s-au aratătat dedicați cauzei culturale a documentarului românesc.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.