Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Creativitatea in muzee – workshop-uri si seminarii Linda Norris la Muzeul Hartilor

0

Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești.

În perioada 1 august – 15 noiembrie 2018, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București, derulează proiectul ”Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești”, finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, prin ”US Speaker Program” al Departamentului de Stat American.

Seminariile vor fi susținute în limba engleză de către expertul american Linda Norris, cu experiență de peste 35 de ani în sectorul muzeal și în dezvoltarea creativității în muzee şi se adresează tuturor celor care lucrează în sectorul cultural, în domeniul muzeal, asociațiilor culturale, elevilor, studenților, etc.

La Bucureşti, seminariile vor avea loc în zilele de 24 şi 25 septembrie, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV), iar la Târgu Jiu vor fi organizate în perioada 26 – 28 septembrie, la Muzeul Județean Gorj. Se va discuta despre stimularea creativității în organizațiile culturale și despre creșterea implicării comunității în viața publică.

Linda Norris este autor, alături de Rainey Tisdale, al cărții ”Creativity in Museum Practice”; în prezent este Director pentru Dezvoltare Globală al International Coalition of Sites of Conscience cu sediul în New York, organizație ce dezvoltă programe cultural-educaționale pentru susținerea drepturilor omului, prevenirea discriminării, toleranță, etc; de asemenea, este profesor colaborator al Universității Johns Hopkins din Baltimore, SUA, și autoarea proiectului online ”The Uncatalogued Museum”, blog în care scrie frecvent despre muzeele cu care colaborează și provocările sectorului cultural.

La Bucureşti, seminariile vor avea loc la sediul MNHCV, pe strada Londra nr. 39, în zilele de 24 şi 25 septembrie.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, şi se face pe baza înscrierii pe site-ul muzeului, la pagina evenimentului. Tot acolo veţi regăsi programul complet al workshop-urilor. http://www.muzeulhartilor.ro/event-item/english-creativity-in-museums/

Dezvoltat ca urmare a programului ”IVLP on Demand” (Programul pentru Vizitatori Internaționali) la care Muzeul Județean Gorj a avut onoarea să fie selectat de Ambasada SUA în anul 2017, proiectul ”Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești” are următoarele obiective:

  • Creșterea creativității specialiștilor din domeniul muzeal și nu numai, prin oferirea de informații, idei și principii moderne de dezvoltare culturală;
  • Oferirea de instrumente ce pot fi folosite în dezvoltarea de noi programe comunitare;
  • Informarea în legătură cu cele mai importante tendințe în evoluția muzeelor din SUA și Europa;
  • Susținerea colaborării dintre muzeele din România și dezvoltarea de noi proiecte;
  • Sublinierea importanței muzeelor pentru dezvoltarea socială a unei comunități;
  • Motivarea specialiștilor din sectorul cultural și dezvoltarea lor profesională.

Proiectul ”Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești” este coordonat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” datorită finanțării obținute de la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și a susținerii financiare a Consiliului Județean Gorj.

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) din Bucureşti este printre puținele instituţii culturale cu acest specific din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 1000 de lucrări realizate în perioada secolelor XVI – XX, hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal provinciile româneşti, state şi regiuni europene, precum şi hărţi astronomice și planuri de oraș. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor, un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.