Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Creative Seeds lansează a treia ediție a Creative Business Cup în România

0

Creative Seeds, ambasadorul comunității creative românești independente, lansează a treia ediție a Creative Business Cup în România.

Creative Seeds (www.creativeseeds.ro) este  o organizație națională dedicată antreprenorilor din domenii culturale și creative și tuturor celor care realizează proiecte creative pe cont propriu, care își propune să sprijine creatorii cu potențial de la idee la realizare.

Tinkerbots germania 3

Un prim proiect lansat de Creative Seeds este competiția Creative Business Cup (www.creativebusinesscup.ro), una din cele mai importante competiții din domeniul antreprenoriatului în lume la ora actuală, a cărei gazdă națională este pentru ediția din 2014.

Creative Business Cup este compusă din selecții naționale și o finală internațională la Copenhaga, Danemarca. Pentru a participa la competiție, cei interesați trebuie să trimită un plan de afaceri de maximum 10 pagini în limba engleză până pe 5 iulie 2014 la creativebusinesscupro@gmail.com. Juriul, format din antreprenori cu experiență în industrii creative, se va întruni în luna iulie pentru selecție. Câștigătorul competiției naționale din România va pleca la finala din Danemarca, ce se va desfășura în luna noiembrie 2014. Pe lângă șansa de a întâlni potențiali investitori, finalistul va putea câștiga unul din cele trei premii ale Creative Business Cup la nivel global, a căror valoare totală este de aproximativ 100.000 dolari.

YZ Creation 3

Industriile creative din cadrul competiției sunt: design, arhitectură, producție de conținut software, publicitate, edituri și presă, muzică, film și video, arte vizuale și ale spectacolului, meșteșuguri, radio și TV, gastronomie.

„Antreprenoriatul în industrii creative a devenit astăzi principalul motor de creștere economică în Europa. Consider că și pentru România devine o prioritate de dezvoltare astăzi întrucât pune în valoare creativitatea unei generații tinere cu spirit antreprenorial autentic. Un start-up în industrii creative necesită mai puțin capital financiar decât o afacere obișnuită, iar potențialul de piață la nivel global este extraordinar”, declară Alina Niculescu-Manea, fondator și director al Creative Seeds.

 

În anul 2013, EFdeN (Asociația Solar Decatlon București) –Casa solară inteligentă EFdeN (www.efden.org) a reprezentat România la cea de-a doua ediție internațională a competiției. Ideea câștigătoare s-a axat pe inovație în domeniul arhitecturii: o casă solară inteligentă care promite să schimbe viitorul locuințelor individuale sau colective din orașe. EFdeN reprezintă un program de locuințe solare inteligente, adaptabile la siturile dificile din mediul urban, modulare, eficiente energetic și cu un preț accesibil.

Juriul selecției nationale a Creative Business Cup în 2014 va fi compus din Eugen Pănescu, Planwerk, Cluj-Napoca, Ovidiu Hrin, Synopsis Media, Timișoara, Dragoș Pîslaru, GEA Strategy & Consulting și Alina Niculescu-Manea, Creative Seeds.

creative_seeds_logo_squareCreative Seeds (www.creativeseeds.ro) este un ambasador al comunității creative independente românești, iar în consiliul său adună unii dintre cei mai respectați și cunoscuți membri ai acestei comunități. Asociația desfășoară programe de training și mentorat, creează oportunități de networking, organizează competiții, festivaluri și ateliere dedicate comunității creative, având filiale în București, Cluj-Napoca și Timișoara pentru a sprijini atât dezvoltarea națională, cât și regională a industriilor creative în România.

Identitatea vizuala Creative Seeds a fost creată de Studio Meka (www.studiomeka.ro), un studio deschis de creație publicitară cu echipe modulare care lucrează direct cu clienții. Studio Meka apreciază și practică transparența și implicarea personală. Principalii săi clienți sunt Terabisco (marcă Grand Papa), Domeniile Tohani, Godot Cafe, Samusocial din România și Krone Estetics.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.