Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează un open call adresat creatorilor de teatru

0

CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București organizează un open call adresat creatorilor de teatru, prin care își propune să ofere sectorului independent un spațiu de manifestare artistică, prin găzduirea în Grădina cu Filme – Cinema & More (Piața Alexandru Lahovari nr. 7), în perioada 22-25 iulie 2021, a producțiilor unor teatre/companii/echipe artistice independente.

Înscrierile se pot face până la data de 1 iulie 2021 (inclusiv), juriul format din Chris Simion-Mercurian (Directorul Festivalului Internațional de Teatru Independent UNDERCLOUD), Rozana Mihalache (Director artistic Green Hours) și Ioan Maxim (Manager cultural) urmând să selecteze 4 spectacole de teatru/performance-uri și 4 spectacole – lectură, produse în regim independent.

Se caută producții montate în perioada 2019-2021, precum și spectacole de licență ale universităților de profil din perioada 2020-2021, un criteriu esențial al selecției fiind posibilitatea adaptării lor la condițiile tehnice de care dispune spațiul outdoor al Grădinii cu Filme – Cinema & More, fără a se pierde din calitatea actului artistic. În cazul spectacolelor-lectură, una dintre cele mai importante cerințe este ca textele montate să fie din dramaturgia contemporană. În rest, nu există  condiții speciale privind genul sau tematica spectacolului, ținând însă cont de publicul țintă al Grădinii cu Filme, spectacolele trebuie să se încadreze în categoria de vârstă 14+.

Toate detaliile referitoare la open call, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul CREART – www.creart.ro/open-call-spectacole-de-teatru-independent-gradina-cu-filme-cinema-more/.

CALENDAR OPEN CALL
Perioada de înscriere: 25 iunie – 1 iulie 2021 (inclusiv)
Evaluarea propunerilor de spectacole: 2 – 8 iulie 2021
Anunț câștigători: 9 iulie 2021
Perioada de desfășurare a celor 4 spectacole de teatru/performance-uri și 4 spectacole-lectură  selectate: 22 – 25 iulie 2021.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.