„Crăiasa Zăpezii” – O aventură în ținuturile înghețate ale nordului

0

 Ţi-ar plăcea să mergi cu adevărat repede? Mai repede decât ai mers vreodată în viaţa ta?

Vino cu mine și vom zbura împreună până în ţinuturile îngheţate ale nordului,

unde se află castelul meu. Eu sunt Crăiasa Zăpezii.

Teatrul Ion Creangă vă invită într-o aventură palpitantă în ţinuturile îngheţate ale nordului, alături de Crăiasa Zăpezii și alaiul ei alb. Bazat pe una dintre cele mai frumoase povești ale lui Hans Christian Andersen, spectacolul „Crăiasa zăpezii” vorbeşte despre o iarnă friguroasă, despre un orăşel cât se poate de obişnuit şi despre o făptură care încearcă să distrugă echilibrul fragil al lumii. „Crăiasa zăpezii” nu este povestea clasică despre bine şi rău, ci o lume cu personaje puternice şi complexe, dialoguri cu mult umor şi scene de acţiune pline de suspans – o lume într-un glob de cristal peste care ninge încet.

Cea de-a doua premieră a Teatrului Ion Creangă din stagiunea 2014-2015 este un proiect ambiţios care aduce împreună o echipă artistică internaţională. Rosamunde Hutt (regizor) şi Charles Way (dramaturg) au colaborat cu Andreea Săndulescu (scenograf), Violeta Dincă (coregraf), Eduard Petru Jighirgiu (compozitor) și Manuela Răduț (light designer), pentru a recrea farmecul poveştilor pline de suspans şi de înţelepciune, pe care le ascultăm cu obrajii îmbujoraţi şi cu sufletul la gură.

Afis_Craiasa_Zapezii_Teatrul Ion Creanga

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor şi familiilor şi a făcut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre şi Unicorn Theatre. O interesează dramaturgia contemporană, inclusiv dramatizările moderne după opere clasice ca „Jane Eyre”, „Cei trei muschetari” sau „Alice în Ţara Minunilor”. De-a lungul timpului, s-a implicat activ în realizarea de politici si programe care să promoveze tinerii artişti, a coordonat workshop-uri şi a ţinut conferinţe despre teatrul pentru copii şi tineret. Rosamunde Hutt montează „Crăiasa zăpezii” pentru a doua oară.

Charles Way şi-a început cariera ca actor, dar a început să scrie pentru teatru în 1978, la  foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate în toată lumea, dintre care „Frumoasa din pădurea adormită”, „Căutându-l pe Odiseu” şi „O vrajă pentru vreme rece” – care au fost nominalizate la premiul „Cea mai bună piesă pentru copii” acordat de Writer’s Guild of Great Britain.

Spectacolul va avea premiera oficială pe data de 18 noiembrie, ora 18.00,  la Teatrul Excelsior, publicul având însă posibilitatea de a o întâlni pe misterioasa Crăiasă începând de joi, 6 noiembrie, cu ocazia unei serii de patru avanpremiere dedicate atât familiilor, cât și grupurilor organizate din școli și grădinițe.

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creangă (Piața Amzei, nr. 13) și în rețeaua Eventim ‒ online pe www.eventim.ro, și la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librăriile Cărturești și Humanitas. Totodată, acestea se pot achiziționa și înainte de spectacol, de la punctul de vânzare amenajat la Teatrul Excelsior.

Mai multe informații despre spectacolul „Crăiasa Zăpezii și despre programul Teatrului Ion Creangă în luna noiembrie sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro.

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

CRĂIASA ZĂPEZII

Dramatizare de Charles Way, după Hans Christian Andersen

Traducere de Ilinca Hărnuţ

Regia: Rosamunde Hutt

Scenografia: Andreea Săndulescu

Coregrafia: Violeta Dincă

Muzica: Eduard Petru Jighirgiu

Light design: Manuela Răduț

 

Gerda – Eliza Păuna/Andrada Pascu | Cei – Mihai Cojocaru

Crăiasa Zăpezii – Julieana Drăghici / Carla Oloş

Bunica – Liliana Donici | John – Cezar Vlad Popescu

Elisa – Graţiela Duban/Andrada Pascu| Doamna Fyn – Maria Ţăran

Domnul Overskou – Eduard Petru Jighirgiu

Doamna Drăguţă – Ilinca Atanasiu

Ghiocel – Maria Ţăran | Narcisa – Liliana Donici

Rochiţa Rândunicii – Cezar Vlad Popescu

Trandafirul – Graţiela Duban/Andrada Pascu

Fredrica – Maria Ţăran | Fred – Cezar Vlad Popescu

JJ – Eduard Petru Jighirgiu | Lily – Graţiela Duban/Andrada Pascu

Tâlhăroaica – Ilinca Atanasiu | Tâlharul care râde – Cezar Vlad Popescu

Fata de tâlhar – Graţiela Duban/Andrada Pascu

Tâlharii – Maria Ţăran, Liliana Donici | Bae – Eduard Petru Jighirgiu

Trolii: Eliza Păuna, Ilinca Atanasiu, Maria Ţăran, Graţiela Duban,

Mihai Cojocaru, Cezar Vlad Popescu, Eduard Petru Jighirgiu, Andrada Pascu

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.