Costumele din “AFERIM!” pot fi văzute la AFI PALACE COTROCENI

0

Costumele personajelor principale din filmul “AFERIM!”, regizat de Radu Jude, pot fi văzute începând de astăzi la AFI Palace Cotroceni din București (strada Vasile Milea nr 4).

Realizate de designerul Dana Păpăruz, costumele reproduc în totalitate straiele secolului XIX. “Realizarea lor a durat aproape 6 luni, timp în care s-a muncit intens la documentare, apoi concept și confecționare. Pentru producerea costumelor au lucrat peste 30 de oameni (croitori, asistenți, oameni de patină, costumieri, meșteri populari, manufacturieri) și am colaborat cu patru consultanți specializați în vestimentație civilă și militară”, a declarat Dana Păpăruz.

“Pentru acest film au fost realizate aproape 2000 de costume iar bucureștenii care vor ajunge în săptămânile următoare în AFI Palace Cotroceni vor putea vedea unele dintre cele mai reprezentative piese vestimentare atât pentru film cât și pentru perioada în care se întâmplă acțiunea lungmetrajului regizat de Radu Jude” a mai adăugat Dana Păpăruz.

expozitie AFERIM 01

“AFERIM !” va fi lansat pe 13 martie în cinematografele din România, la o lună  după ce a câștigat trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Remarcate de criticii de specialitate , costumele din “AFERIM!” sunt expuse în perioada următoare la intrarea FAR din cadrul complexului comercial AFI Palace Cotroceni. În cadrul expoziției, pot fi văzute hainele purtate de Teodor Corban (zapciul), Mihai Comănoiu (fiul zapciului, dorobanț),  Cuzin Toma (rob), Alexandru Dabija (boier), dar și alte costume pe care publicul le va recunoaște în film. Scenografia expoziției este semnată de Adrian Cristea.

După absolvirea secției de Design din cadrul Universității de Artă Bucuresti, Dana Păpăruz a lucrat ca designer de costume și supervizor la peste 300 de reclame produse de agenții de publicitate din țară și străinătate. În materie de film, are o bogată experiență în producții americane filmate în România: “Side Show” (2000, regia Thom Fitzgerald), “Princess of Thieves” (2000, regia Peter Hewitt), producția BBC “Catherine the Great” (2005, regia John Paul Davidson, Paul Burgess), “Borat” (2005, regia Larry Charles). Dana Păpăruz a semnat și costumele filmului “După dealuri” (2012, regia Cristian Mungiu).

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, “AFERIM !” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Cătălin Cristuțiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucreția Bunescu.

“AFERIM!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City, tocmai.ro, Timișoreana, MEDA, Dr Oetker, Aqua Carpatica, Libra Internet Bank și Fundația pentru o Societate Deschisă. Finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Un proiect susținut de Eurimages.

Parteneri de comunicare: Europa FM & Mediafax Group

Partener de monitorizare : mediaTrust Romania

Parteneri media : Zile și Nopți, Cinemap, FILM, Cinemagia, Mediafax.ro, ApropoTV.ro, Gandul.info, One.ro, Liternet, Cinefan.ro, CinemaRX , filmreporter.ro, All About Romanian Cinema (aarc.ro), MovieNews.ro

Partener Oficial : EXIMTUR BUSINESS

Cu sprijinul: UCIN, ARCUB, Privileg Catering, Domeniile Sâmburești, Auto Italia

Facebook: https://www.facebook.com/aferimfilm

Instagram: instagram.com/aferimfilm

Trailerul filmului poate fi văzut aici: https://www.youtube.com/watch?v=rlLpQxX8krU

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează