Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Corul de Copii Radio la Bucharest Christmas Market

0

În apropierea sărbătorilor ne amintim de primii noştri ani, aşa că cele mai potrivite voci pentru a ne introduce în atmosfera Crăciunului sunt cele ale copiilor.

Printre beculețe, căsuțe cu turtă dulce, cozonaci şi alte bunătăţi, lângă brad şi casa lui Moş Crăciun, la Târgului Oficial de Crăciun al Capitalei – Bucharest Christmas Market – vor răsuna colinde şi cântece de Crăciun interpretate de CORUL DE COPII RADIO pe 28 noiembrie, de la ora 18.30.

Cor Copii Radio (2)

Târgul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în Piața Universității (esplanada cu statui). Timp de o lună, începând de pe 27 noiembrie, pe scena amplasată la Bucharest Christmas Market, vor urca artişti îndrăgiţi, iar vizitatorii vor putea asculta diferite genuri muzicale, de la muzica clasică şi corală, la rock, pop, folk și muzică populară.

Corul de Copii Radio, condus de dirijorul VOICU POPESCU, va fi desigur o apariţie aparte, aşa cum a demonstrat-o la toate concertele sale susţinute cu sala plină în ţară şi în numeroasele turnee pe care le-a susţinut în străinătate.

Înfiinţat în 1945, Corul de Copii Radio a sărbătorit 70 de ani de existenţă în 2015. Cele peste 50 de participări la festivaluri, turnee şi concursuri internaţionale în Europa, Japonia, SUA şi Canada, au contribuit la acordarea, în 2004, de către Federaţia Corurilor din Uniunea Europeană, a titlului de Ambasador Cultural al Uniunii Europene. Evenimentele prezentate alături de Orchestrele Radio România, Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, Filarmonica din München, Orchestra de Stat Bavareză ș.a., sub bagheta unor mari maeştri români şi străini, au dezvăluit deosebitele calităţi interpretative ale formaţiei.

Pentru a marca celebrarea celor 70 de ani de existenţă, Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Voicu Popescu, a susţinut pe 25 aprilie 2015, la Sala Radio, un concert aniversar de excepţie: 70 de primăveri. În seria de evenimente speciale programate în acest an aniversar, corul a cântat în martie 2015 în Grecia, la Volos, în concertul de deschidere al Festivalului Internaţional de Muzică Evmelia.

În ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu, ansamblul a fost prezent chiar la concertul de deschidere, alături de Orchestra Română de Tineret, a participat la concertul Orchestrei Naţionale Radio, cu Simfonia VIII-a de Mahler, iar o parte dintre membrii ansamblului au cântat în Elektra (R. Strauss), în concertul Orchestrei Operei de Stat din Munchen.

Pe 11 octombrie 2015, Corul de Copii Radio a participat la Munchen, alături de alte opt ansambluri din întreaga lume, la finala uneia dintre cele mai prestigioase competiţii corale internaţionale: Let the peoples sing, organizată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (European Broadcasting Union).

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.