Corpul si fizica nucleara. 1, 2, 3 octombrie la MNAC

0

Ai crede că mintea ta știe că tu vei face un act spontan înainte să fii conștient de asta? Noi, oamenii, suntem organisme care se autoguvernează. Dar dacă rațiunea nu e, de fapt, în mâinile noastre, atunci ce este mai departe de noi?

Retro Walk Decades To The Sun este o instalație performativă durațională care investighează aplicațiile fizicii cuantice asupra corpului și a mișcării.

Spațiul devine variabil și fluid. Obiectele își pierd localizarea și devin intenții. Imaginea conține fragmente de macro și micro-realități, creând iluzia că experiența, o imersiune psihologică, nu este mediată. Mișcarea este generativă, reactivă și transferabilă iar sunetul devine corp.

Prezentat în spațiul amplu de la parterul MNAC ca o experiență imersivă și participativă, Retro Walk Decades to the Sun caută un nou tip de relaționare cu publicul, pe care îl plasează în mijlocul unui mediu saturat de informație și construit prin contaminare. Sunt investigate principii complexe ale mișcării, fără a ilustra însă teorii din mecanica cuantică.

Autori:

Simona Deaconescu

Olivia Nițiș

Ciprian Ciuclea

Cătălin Crețu

Performeri:

Ioana Marchidan

Simona Dabija

Cristian Nanculescu

Corina Mitrovici

Design vestimentar:

Emilia Păunescu

 

Când:

1, 2, 3 octombrie

Ora:

19:00 – 22:00

Unde:

Sala de Marmură, parter MNAC

Accesul cu automobilul se face pe porțile A1 (intrarea de la Senat) și B3 (intrarea dinspre muzeu), iar ieșirea se face pe la intrarea în muzeu. Accesul pietonal rămâne neschimbat. Pentru a ajunge mai ușor la muzeu, folosiți acest pin pe hartă:

Muzeul Național de Artă Contemporană

București 030167, România

https://goo.gl/maps/vZoZusiePi62

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.