Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Copilul şi învăţarea” – un nou atelier gratuit dedicat părinţilor

0

 Joi, 8 mai, ora 18.00 | Ludoteca „Apolodor din Labrador”

Teatrul Ion Creangă şi Intuitext continuă seria evenimentelor gratuite pentru părinţi cu un nou atelier intitulat „Copilul şi învăţarea”, dedicat în totalitate educaţiei. Evenimentul, coordonat de către două specialiste în educaţie şi psihopedagogie specială din cadrul echipei Intuitext – Luciana Terente şi Daniela Mihăescu, va avea loc joi, 8 mai, ora 18.00, la Ludoteca „Apolodor din Labrador” de la Biblioteca Naţională a României (Bucuresti, Blvd. Unirii, nr. 22).

Afis copilul si invatarea

„Învăţarea reprezintă un subiect complex. Prin dialog, deschidere şi instrumente performante se poate percepe învăţarea în mod corect: ca un mijloc de dezvoltare armonioasă, o permanentă explorare şi nu ca o obligaţie fără utilitate. În felul acesta elevul de astăzi poate deveni profesionistul de care avem nevoie în viitor.” (Luciana Terente – coordonator)

Adresat exclusiv adulţilor, atelierul abordează o serie de subiecte importante, „oferindu-le astfel părinţilor deschiderea necesară pentru a fi în mod real şi autentic alături de copiii lor (Daniela Mihăescu – coordonator). Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile şi în baza înscrierilor prealabile la adresa de e-mail parenting@teatrulioncreanga.ro.

Pentru informaţii suplimentare despre eveniment puteţi accesa site-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Atelierul îşi propune să ofere părinţilor participanţi idei practice pentru rezolvarea unor situaţii cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi precizează Anca Ghinea, Creative Manager INTUITEXT.

Luciana Terente este coordonatorul echipei care concepe conţinuturile softurilor educaţionale şi a resurselor digitale Intuitext, destinate atât copiilor, cât şi adultilor. Psihopedagog şi trainer în cadrul cursurilor pentru adulţi, a lucrat de asemenea ca educatoare, profesor metodist şi coordonator de program în cadrul unei alternative educaţionale cu extindere la nivel naţional.

Daniela Mihăescu este Specialist in psihopedagogie speciala si Instructional Designer în cadrul echipei Intuitext. În trecut a realizat activităţi de consiliere individuală şi de grup cu elevi, părinţi şi cadre didactice, colaborând în calitate de consilier şcolar cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Călăraşi.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Agerpres, Bebelu.ro, BlitzTV, Didactic.ro, Evenimentul Zilei, GoKid, Grădinite.com, Grădinițe București, Intuitext, Observator Cultural, RFI România, Radio România Cultural, SuntPărinte.ro, UrbanKid

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.