„Copilul şi învăţarea” – un nou atelier gratuit dedicat părinţilor

0

 Joi, 8 mai, ora 18.00 | Ludoteca „Apolodor din Labrador”

Teatrul Ion Creangă şi Intuitext continuă seria evenimentelor gratuite pentru părinţi cu un nou atelier intitulat „Copilul şi învăţarea”, dedicat în totalitate educaţiei. Evenimentul, coordonat de către două specialiste în educaţie şi psihopedagogie specială din cadrul echipei Intuitext – Luciana Terente şi Daniela Mihăescu, va avea loc joi, 8 mai, ora 18.00, la Ludoteca „Apolodor din Labrador” de la Biblioteca Naţională a României (Bucuresti, Blvd. Unirii, nr. 22).

Afis copilul si invatarea

„Învăţarea reprezintă un subiect complex. Prin dialog, deschidere şi instrumente performante se poate percepe învăţarea în mod corect: ca un mijloc de dezvoltare armonioasă, o permanentă explorare şi nu ca o obligaţie fără utilitate. În felul acesta elevul de astăzi poate deveni profesionistul de care avem nevoie în viitor.” (Luciana Terente – coordonator)

Adresat exclusiv adulţilor, atelierul abordează o serie de subiecte importante, „oferindu-le astfel părinţilor deschiderea necesară pentru a fi în mod real şi autentic alături de copiii lor (Daniela Mihăescu – coordonator). Participarea la atelier este gratuită, în limita locurilor disponibile şi în baza înscrierilor prealabile la adresa de e-mail parenting@teatrulioncreanga.ro.

Pentru informaţii suplimentare despre eveniment puteţi accesa site-ul www.teatrulioncreanga.ro.

Atelierul îşi propune să ofere părinţilor participanţi idei practice pentru rezolvarea unor situaţii cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi precizează Anca Ghinea, Creative Manager INTUITEXT.

Luciana Terente este coordonatorul echipei care concepe conţinuturile softurilor educaţionale şi a resurselor digitale Intuitext, destinate atât copiilor, cât şi adultilor. Psihopedagog şi trainer în cadrul cursurilor pentru adulţi, a lucrat de asemenea ca educatoare, profesor metodist şi coordonator de program în cadrul unei alternative educaţionale cu extindere la nivel naţional.

Daniela Mihăescu este Specialist in psihopedagogie speciala si Instructional Designer în cadrul echipei Intuitext. În trecut a realizat activităţi de consiliere individuală şi de grup cu elevi, părinţi şi cadre didactice, colaborând în calitate de consilier şcolar cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Călăraşi.

Teatrul Ion Creangă este o instituţie publică de spectacole, un teatru de repertoriu, aflat în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi finanţat de la bugetul local.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Agerpres, Bebelu.ro, BlitzTV, Didactic.ro, Evenimentul Zilei, GoKid, Grădinite.com, Grădinițe București, Intuitext, Observator Cultural, RFI România, Radio România Cultural, SuntPărinte.ro, UrbanKid

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează