Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copiii şi tinerii explorează lumea digitală la ECDL EduHub din Veranda Mall

0

ECDL ROMANIA, operatorul licenței European Computer Driving Licence la nivel naţional, a lansat în parteneriat cu Veranda Mall din capitală programul pilot pentru crearea unui Hub de utilizare a noilor tehnologii IT.

ECDL_2017_001_Veranda_WebBanner_800x800px_v02-01

Începând cu luna februarie, la ECDL EduHub, cei mici vor putea participa la cursuri IT interactive gratuite, elevii îşi vor testa gratuit competenţele digitale pentru Bacalaureat cu simulările ECDL şi, cu toţii vor putea experimenta noile tehnologii prin demonstraţii 3D Printing, având acces la imprimante 3D.

 

ECDL EduHub este un nou concept educaţional deschis recent în cadrul Veranda Mall din Bucureşti, care îşi propune să se dezvolte odată cu noile tehnologii şi cu nevoia de competenţe IT diverse, fiind un spaţiu dedicat tinerilor care trebuie să ţină pasul cu tehnologia digitală. Astfel, ei se vor putea bucura de beneficiile vieţii şi societăţii informaţionale.

În cadrul acestui program educațional pilot se urmărește crearea unui centru de excelență în utilizarea calculatorului și a noilor tehnologii, de tipul fabricație aditivă – Imprimare 3D, VR – realitate virtuală, robotică, inteligență artificială și altele, prin care tinerii să aibă acces la echipamente moderne.

Certificările ECDL s-au adresat până recent celor mai uzuale aplicații utilizate în educație și la locul de muncă, dar, pe masură ce aceste cunoștințe sunt dobândite de la o vârstă din ce în ce mai scazută, noi tehnologii devin parte din viața noastră cotidiană și este nevoie de acumularea de cunoștințe în domenii din ce în ce mai dezvoltate.

Ca prim pas în această direcție, ECDL ROMANIA  a creat, în anul 2016, programa și modulul de certificare pentru noțiuni de baza în imprimarea 3D (ECDL 3D Printing), certificat aprobat la nivel internațional de către ECDL Foundation.

Toţi cei care vor ajunge la ECDL EduHub din cadrul Veranda Mall vor putea asista la demonstraţii ECDL 3D Printing, având acces la imprimante 3D.

Elevii care vor participa la desfașurarea acestui program pilot au posibilitatea să susțina gratuit pretestări ECDL și ulterior, dacă doresc, se pot înscrie în procesul de certificare ECDL pentru obținerea ECDL PROFIL BAC în cadrul unui Centru de Testare Acreditat. ECDL PROFIL BAC permite echivalarea probei de Competențe Digitale din cadrul Bacalaureatului Național. Practic, elevii pot să nu mai susţină această probă obligatorie din cadrul examenului de maturitate de la finalul liceului.

ECDL EduHub oferă posibilitatea celor mai mici să participe gratuit la sesiuni de cursuri IT interactive. Copiii sunt pasionaţi de tehnologie şi de calculatoare în general, însă printr-o formare adecvată aceştia pot înţelege să folosească dispozitivele şi Internetul în mod util şi eficient.

Rezervă un loc la ECDL Eduhub de la mezanin din Veranda Mall sau pe e-mail ecdl@ecdl.ro.

ECDL ROMANIA

Permisul european de conducere a computerului (ECDLEuropean Computer Driving Licence) este cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în  peste 100 de ţări şi numără până în prezent mai mult de 14 milioane de persoane înregistrate în program.

În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).

ECDL ROMANIA este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în România, cu o reţea de peste 700 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării.

Pentru mai multe informaţii accesaţi www.ecdl.ro  sau www.ecdl.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.