Copiii au lasat televizoarele si au venit la joaca!

0

Fundaţia CHANCE FOR LIFE a organizat ieri, 19 iunie 2011 in Parcul Moghioroş din Bucureşti un eveniment intitulat ”Lasa televizorul şi hai la joacă!”.

Acest eveniment face parte dintr-o campanie iniţiată de Chance For Life, aflată la a 2-a ediţie, ce are ca scop promovarea jocului şi a modalităţilor educative de petrecere a timpului liber, şi se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor acestora.

Beneficiarii Chance for Life împreună cu grupul de voluntari ai organizaţiei au arătat copiilor, părinţilor şi bunicilor din parcul Moghioroş cum jocul poate fi o alternativă reală la timpul petrecut în faţa televizorului. Evenimentul a adus în parc aproximativ 150 de copii, care s-au jucat într-un mediu organizat alături de alţi copii de toate vârstele, abandonând pentru câteva ore televizoarele şi calculatoarele şi redescoperind bucuria copilăriei trăite în aer liber.

Pe lângă jocurile tradiţionale, atelierele de pictat ghivece, de confecţionat felicitări şi cel de face-painting, voluntarii noştri au discutat cu copiii despre avantajele privitului la televizor şi cele ale activităţilor în aer liber, încercând să trezească interesul pentru joc şi joacă.

Acest eveniment s-a derulat în cadrul ediţiei 2011 a campaniei „Lasă televizorul şi Hai la joacă!”, realizată cu sprijinul Fudatiei Vodafone România.

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează