Copiii au lasat televizoarele si au venit la joaca!

0

Fundaţia CHANCE FOR LIFE a organizat ieri, 19 iunie 2011 in Parcul Moghioroş din Bucureşti un eveniment intitulat ”Lasa televizorul şi hai la joacă!”.

Acest eveniment face parte dintr-o campanie iniţiată de Chance For Life, aflată la a 2-a ediţie, ce are ca scop promovarea jocului şi a modalităţilor educative de petrecere a timpului liber, şi se adresează atât copiilor, cât şi părinţilor acestora.

Beneficiarii Chance for Life împreună cu grupul de voluntari ai organizaţiei au arătat copiilor, părinţilor şi bunicilor din parcul Moghioroş cum jocul poate fi o alternativă reală la timpul petrecut în faţa televizorului. Evenimentul a adus în parc aproximativ 150 de copii, care s-au jucat într-un mediu organizat alături de alţi copii de toate vârstele, abandonând pentru câteva ore televizoarele şi calculatoarele şi redescoperind bucuria copilăriei trăite în aer liber.

Pe lângă jocurile tradiţionale, atelierele de pictat ghivece, de confecţionat felicitări şi cel de face-painting, voluntarii noştri au discutat cu copiii despre avantajele privitului la televizor şi cele ale activităţilor în aer liber, încercând să trezească interesul pentru joc şi joacă.

Acest eveniment s-a derulat în cadrul ediţiei 2011 a campaniei „Lasă televizorul şi Hai la joacă!”, realizată cu sprijinul Fudatiei Vodafone România.

 

Despre Chance for Life

Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul 2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.