Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Copii in Permacultură. Workshop Erasmus+ în Bucureşti pe 10-11 iunie 2018

0

Te implici in educatia copiiilor cu varste cuprinse între 3 si 12 ani (ca profesor, parinte, bunic, educator de gradiniță, etc)? Iubesti natura si iti doresti sa impartasesti aceasta pasiune cu copiii?

Asociaţia România în Tranziţie si partenerii sai te invită la workshopul Copii în Permacultură (9-10 iunie, Bucureşti). Termen limită înscriere: 22 mai.

Stim ca timpul propice initierii unor deprinderi care sa fie însuşite pe timpul intregii vieti este copilaria. In acest moment sunt dezvoltate conceptii fundamentale privind relatia cu natura. Accelerarea schimbarilor climatice ameninta sistemele ecologice, motiv pentru care avem nevoie sa crestem o generatie noua de oameni care gandesc si actioneaza tinand cont de impactul asupra mediului pe termen lung

Copii în Permacultură propune o abordare inovativa a educaţiei ecologice in primii ani de viaţă ai celor mici şi se adresează educatorilor, profesorilor, bunicilor şi părinţilor preocupaţi de viitorul planetei, dornici să contribuie cu solutii de lunga durată. Acest curs isi propune sa ofere instrumentele necesare pentru a introduce atitutini ecologice si iubire pentru natura in educatia celor mici. Detalii referitoare la procedura legata de inscriere

Cand si Unde:

9-10 Iunie:

  • Sambata cursul va avea loc la Scoala Ferdinand (Bulevardul Gării Obor 16) unde vom putea observa un model de grădină educaţională dezvoltată în cadrul proiectului „Gradina in Curtea Scolii”

  • Duminica, ne vom intalni la Gradinita Rasarit (strada Foisorului 121, Sector 3 Bucuresti), o gradinita neoumanista care a implementat modelul Children in Permacultura cu prescolari.

Asteptari:

In acest workshop de doua zile veti avea sansa:

  • Sa intelegeti bazele permaculturii si sa considerati integrarea acestui concept in educatie

  • Sa invatati cum sa aplicati eticile si principiile permaculturii in oportunitatile formale/informale de a educa copiii

  • Sa impartasiti cele mai bune practici cu ceilalti educatori

  • Sa invatati cum sa va adaptati la studiul in aer liber si la eventualele provocari

  • Sa intelegeti cum sa accesati si sa folositi resursele si instrumentele dezvoltate in timpul proiectului ”Copiii in permacultura”

Proiectul ”Copiii in permacultura”isi propune sa introduca noi moduri de a apropia noile generatii de natura printr-un sistem educational, ca prima solutie a unui viitor ecologic viabil. Echipa a dezvoltat o serie de planuri si instructiuni pentru a-i ajuta pe educatori sa gaseasca tehnici de a include permacultura in mediul de invatare al copiilor. Mai multe detalii la http://childreninpermaculture.com/.

Despre facilitatorii acestui workshop:

Didi A.Devapriya

Didi este un trainer international in educatie Neoumanista. Originara din SUA, sta in Romania inca din anul 2005. A oferit trainguri de pregatire in Romania, Italia, Olanda, Australia si Liban. Este fondatoarea si presedinta Asociatiei de Educatie Neoumanista in Romania cat si presedinta asociatiei AMURTEL, desfasurand proiecte sociale intr-o comunitate rurala, incluzand un proiect agricol care sustine comunitatea, un proiect Neoumanist afterschool, o casa de copii si o gradinita Neoumanista in Bucuresti. Educatia Neoumanista reprezinta o abordare holistica care se bazeaza pe dezvoltarea gandirii inclusive, ecologice. Ea s-a alaturat proiectului ”Copiii in permacultura” prin Asociatia Neoumanista de Educatie si a fost una dintre autorii curriculumui proiectului, oferindu-si expertiza in educatia holistica.

Ionut Badica

Ionuț lucrează ca designer de permacultură, integrând cunoștințele și experiența sa din domeniul construcțiilor, grădinărit ecologic și conservarea biodiversității în proiectarea și implementarea de sisteme regenerative de la ferme până la gospodarii, gradini urbane sau gradini pedagogice. Ionut a studiat ingineria civilă și managementul sistemelor agricole regenerative. Ionut este președintele Institutului de Cercetare in Permacultura din Romania, co-fondatorul hubului național.

Transition Towns” și coordonatorul retelei de gradini comunitare ”Grădinescu”. In 2012 a fondat ”Grădina din Curtea Școlii” si de atunci preda copiilor gradinaritul.

Crina Cranta

Crina Cranta coordonează o gradina comunitara în București, este profesor în diferite contexte cu o experiență de peste 10 ani, artist ceramist și mama de doi copii.

Teodora Rădulescu

Teodora Rădulescu este facilitator si designer acreditat de Permacultura pentru adulti si copii. Ea lucreaza cu tehnici de Permacultura si gradinarit ecologic în muntii Apuseni si in Bucuresti pentru a crea si implementa spatii de invatare in aer liber si gradinarit pentru scoli.

Este membru al asoc. Romania in Tranzitie si activeaza in proiectul international ‘Children in Permaculture’. Este membru co-fondator al Institutului de Cercetare in Permacultura din România.

Costuri

Evenimentul este finantat de Erasmus+ prin proiectul international Children in Permaculture. Pentru primele 15 inscrieri costurile sunt acoperite de catre finantare. Aceasta pot include transport si cazare (dupa caz).

Participantii vor fi selectati in urma completarii formularului de inscriere. Va rugam sa completati formularul de inscriere unde puteti solicita bursa Erasmus. Daca nu aveti nevoie de finantare, pretul cursului este de 200 RON, bani ce vor acoperii costurile de organizare si facilitare a cursului. Va invitam sa sustineti proiectul si cresterea lui dar si posilibitatea ca alti oameni sa beneficieze de acest training.

Participanţii la curs vor primi manualul „Copii in Permacultura ” – ghid pentru profesori si educatori cat si alte materiale didactice.

Rezervați-vă locul acum!

Înscriere. Va rugam sa completati formularul de mai jos pentru a va inscrie la curs.

https://goo.gl/forms/aOV1PV2NfnALBlDm1

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.